Hanna Loffart

Visingsö + bad

Idag har det varit precis lika varmt som igår. Säkert uppåt 28-30 grader. Thilox tar värmen sådär, han får vara utan kläder hela tiden och vi håller oss i skugga. Men han är märkbart tagen över det ändå, lite gnällig och svårt att komma till ro.

Idag åkte vi allihop över till Visingsö. Ett äventyr bara det då man fick åka färja över, barnen var lyriska! Svärföräldrarna har sina cyklar med sig så de har cyklat runt ön idag. Vi andra åt glass och strosade lätt. Men lekplatsen var stängd, och upp till slottsruinen var det trappor så jag blev kvar på glasscafet med Thilox. Sen ville Thiara och kompisen Julia åka häst och vagn. Eller ”remmalag” som vi fått lära oss att det heter. Jag och Andreas är allergiska så vi stannade med Thilox och Thilda på glasscafet. Så där i skuggan har jag suttit säkert 2,5-3 timmar idag med Thilox.

Men tjejerna tyckte att det var superkul att upptäcka Visingsö med häst och vagn. Sen åt vi lunch där i glasscafet (fanns matservering också) Världens godaste smörgås med rökt sik åt jag!

Sen var det dags att ta färjan tillbaka till campingen. Värmen gjorde att bad och strandhäng blev det självklara valet!

Men det fanns ingen skugga mer än en bit ifrån på en bänk. Så där satt jag med Thilox. Inte vidare skoj, så han och jag blev inte långvariga. Så himla svårt med en bebis på sommaren alltså, de andra tre är ju vinterbarn! Att hela tiden behöva leta skugga, försöka svalka honom, leta amningsställen där det är lite svalare osv. Får man erkänna att man ser fram emot svalare dagar nu framöver?

”Vi låtsas att vi sover så Hanna får ta kort”

På kvällen gjorde vi det enkelt för oss och beställde pizza hela bunten, så smarrigt! Sen tog Emils föräldrar Thilox i vagnen en stund och vi kunde spela ett parti Plump (kortspel) med Thilda, som hon sett fram emot. Och det bästa – vi vann!

Värt att förevigas så det bara hänt en gång innan under alla år tror jag.

Nu har vi krupit till kojs. Thiara har somnat och Emil sitter utanför och tar en öl med Andreas. Thilox har sovit flera timmar ikväll, men vaknade när jag försökte lägga honom för natten. Och nu vill han inte somna om. Han är glad i och för sig, så det stör ingen. Men nu börjar den här mamman bli lite trött så jag hoppas John Blund kommer till oss båda snart.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats