Hanna Loffart

En dag med barnen i skolan

Idag har jag varit med barnen i skolan under förmiddagen. Den extra resurs som finns i Thexas klass är borta, så klassläraren frågade mig igår om jag hade möjlighet att vara med lite idag. Så jag började dagen med att vara i Thiaras klass 1,5 timmar. Så himla mysigt. Barnen satt i en ring i samling på golvet i 45 (!) minuter utan varken kryp i brallan eller prat, så himla imponerande! Det är en himla mysig klass och det känns faktiskt tråkigt att de splittrar dom till åk 1 i höst.

Thexas hade idrott på morgonen, så därför passade jag på att vara med i Thiaras klass under tiden. Efter idrotten mötte jag upp Thexas, va med på rasten och sen två timmar under lektioner. Där var det allt annat än ”sitta-still-och-räck-upp-handen-om-du-vill-något” (för Thexas del alltså, de övriga eleverna hann jag inte reflektera över så mycket) Men Thexas alltså, jag vet att han alltid varit ”störig” i skolan, svårt att sitta still och koncentrera sig osv. Inget vi märkt av hemma, men vi har ju en hel del möten om honom så. Men nu, bilden har klarnat kan jag ju säga. Efter 2 timmar så var jag så otroligt irriterad på honom. Han sitter inte still, han vandrar runt i klassrummet och gör annat, helt plötsligt så sjunger han eller slänger ur sig nån mening hux flux. Det var så nyttigt att vara med, trots att jag aldrig misstrott lärarna såklart. Och ÄNDÅ har han inte fått någon resurs, fast man har bett om det 4 år nu. För helt seriöst, JAG skulle aldrig klara av att vara hans lärare!

Nu ska han få göra en ADHD utredning i slutet av maj, men jag vet inte vad skolan (som har initierat den) ska med den till. Jag tvivlar på att de sätter en resurs på honom ändå.

Det var som sagt nyttigt att vara med, även om det inte ska behövas att man som förälder får rycka in. Men nu fungerade det bra för mig idag, åkte hem vid lunch och jobbade 1,5 timmar så får jag ta igen resten i helgen.

Nu har pojkarna åkt till sin pappa för långhelg och kommer inte hem förrän tisdag. Vi har precis ätit mat här (och jag sovit en stund innan, helt slut efter dagen) men nu blir det soffhäng resten av kvällen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats