2. Skär ca 2×2 cm stora bitar: 1 aubergine, 1 zucchini, 1 gul paprika och 3 tomater. Strimla 1/2 knippe knipplök.
3. Ta fram en rymlig gryta med lock. Hetta upp 2 msk olja och stek 600 g quornbitar några minuter, tills de fått fin färg.
4. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i grytan och krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar. Stek någon minut och lägg sedan över quornbitarna på en tallrik.
5. Stek först lök och paprika i 1 msk olja. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Smaksätt med 3 msk tomatpuré och 1 msk torkad oregano. Häll på 1 dl vatten och koka upp.
6. Tillsätt quornbitarna till grytan och låt dem koka med grönsakerna under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Servera ratatouillen med blad från 1/2 kruka basilika och nykokt ris.