Hanna Loffart

Att frysa in det goda

Förra året satte jag dill i en pallkrage, den frösådde sig något enormt i år och vi har haft dill på alla möjliga platser (även där det inte bör växa dill)
Men i en pallkrage har det växt massor och jag har passat på att plockat av allt och fryst in. Får se om det kommer nytt till nästa år eller inte.
Jag hoppas nästan på att det inte ska göra det, så att jag kan så det på ett annat ställe där jag faktiskt vill ha det.

Jag hackade ner dill och la det i fryslådor som man gör isbitar i. Sen fyllde jag på med vatten och frös in det. När det frusit helt (kan ha glömt bort dom i frysen några veckor) så var det bara att lägga över kuberna i en plastburk och skicka in i frysen igen. Sen är det bara att ta upp kuber med dill när man vill ha i tex grytor eller soppor i höst. Det blir ju väldigt lite vatten i varje kub så det är inget som kommer störa. Vill man bara komma åt dillen och inte ha något vatten, så får man ju låta den tina innan användning bara och hälla bort vattnet.

Undrar om jag kan göra så här med andra kryddor och örter från trädgården också?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Du behöver inte ha i vatten alls, jag fryser ner o en gammal glasslåda eller liknande o bara peta upp med en gaffel så mycket man vill ha sen 🙂 vad har vattnet för funktion? När du köper frysta örter i butik så är de inget vatten i

    1. Hanna Loffart

      Men vad smart! Klart man kan göra så! Som du säger, det är ju så man köper det fryst i butik. Varför sa inte google det till mig när jag sökte på hur jag skulle frysa i det? Haha!

stats