Hanna Loffart

Barnens namn

Jag fick en fråga, i och för sig för rätt länge sen. Men tiden har inte funnits att uppdatara bloggen som ni märkt.
Nu är det andra bullar, när barnen äntligen har börjat sova om kvällarna. Så nu tänkte jag passa på.

Thristan. Hans namn var inte alls självklart från mitt håll. Pappan tjatade om namnet hela graviditeten, men hos mig tog det lång tid för det att sjunka in. Jag tyckte inte alls om det först. Namnet är efter en fotbollsspelare, Diego Tristan (pappan är fotbollsfantast) Men så fick namnet mogna under graviditeten och sen tyckte jag om det. Nu har ju Thristan tyvärr ett talfel vilket gör att han inte kan säga bokstaven R, och därmed inte sitt namn. Jag har frågat om han tycker det är jobbigt och vill byta namn, men det vill han inte.

Thexas. Det var ett namn som kom till mig bara några få dagar innan Thexas föddes. Förslaget annars var Thorres, också efter någon fotbollsspelare. Men då hade killarna varit TRIST och TORR liksom, haha. Men så läste jag namnet Thexas och älskade det. Så det fick det bli. Och han ÄR ju en Thexas minsann.

Thiara. Det enda namnet som har varit bestämt sen lååång tid tillbaka. Jag var på en fest när jag var typ 17-18 år och fick med mig en rosa, fluffig tiara hem från den festen. Den där tiaran har sen alltid hängt med genom flyttar, som ett fint minne från en rolig fest. När jag och Emil sen väntade en flicka, så gillade han också namnet Tiara, som även hade varit tjejnamnet på Thristan och Thexas. Om Thiara varit en pojke så hade hon hetat Baxter-Royal, i alla fall enligt mig. Nu fick vi ju veta att det var en tjej redan under graviditeten, så vi hann väl aldrig bestämma nåt riktigt pojknamn. Men Baxter-Royal gillade jag. Inte alls på T heller.

Thilox. Ja, nu hade vi ju ”fastnat” i T-fällan i och med att Thiara också fick heta ett namn på T. Inte helt lätt att hitta namn nu. Vi ville ha ovanliga namn och alla förslag vi fick kändes på tråkiga och vanliga. Vi bestämde oss för namnet Thilo. Lite ”vanligt” även det tyckte jag. Men så kläckte Emil ur sig under en bilfärd med hela familjen. ”Thilox med X, det kommer ju passa in mycket bättre med TheXas namn och så” Alla höll med, och Thilox fick det bli. Och samma sak där, han ÄR ju en Thilox. Är det något med dessa X-namnen och lite smått galna ungar måntro?

Thuni. Det var Thilox tjejnamn också, så det behövde vi aldrig ens prata om. Namnet hittade vi när vi spelade ”Den försvunna diamanten” där huvudstaden i Tunisien heter Tunis. Men Emil tyckte det var fult med ett S på slutet, så det fick bara bli Thuni av det. Ett supergulligt namn som verkligen passar henne så bra.

En bild från tatueringsstudion. Jag måste verkligen tatuera Thilox och Thunis namn också, men jag vet inte riktigt hur jag ska få plats med dom för att det ska bli bra.

Vi gillar verkligen våra barns ovanliga namn. Eller, de VAR ovanliga. Men de blir alltmer vanliga läste jag.

2017 hade jag skrivit att 7 stycken hette Thristan, 5 stycken hette Thexas och att 3 stycken hette Thiara.
Nu är det 12 Thristan, 8 Thexas och 4 Thiara. Med just deras stavningar alltså, utan H så är det betydligt vanligare namn idag.
Där heter 1347 stycken Tristan, 472 Texas, 150 Tiara och 4 stycken Tuni.

Thilox finns det inte någon mer som heter, varken som Thilox eller Tilox.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats