Hanna Loffart

Besök på vingård

Vi valde att ha hyrbil här i Italien, dels pga att vi hade en plan på att besöka en vingård som ligger en bit bort från vårt hotell. Vi hade mailat ägaren till vingården innan och han tog glatt emot oss. Roberto Mazzi e figli i Valpolicella besökte vi.

En passionerad italienare som tagit över gården efter sin pappa tillsammans med sin bror. Men gården har funnits i familjens ägor sedan 1933. Han visade oss (och ett annat svenskt par som spontant svängt in på gården för att kika) runt på gården och berättade allt om hur odlingen och produktionen går till. Häftigt!

Sen fick vi gå ner i de stora vinkällarna där de visade oss de enormt många vintunnorna som ligger där för lagring. Roligt att höra historien runt det.

Och till sist vinprovning! Där vi fick prova alla deras sex viner, väldigt goda allihopa men vi fick alla våra favoriter. Och roligt att höra hur de framställt alla. Vi hade tagit med en resväska hit för att kunna ta med lite vin hem, så tre flaskor var blev det. Att frakta hem det till Sverige skulle bli alldeles för dyrt tyvärr, men några av vinerna finns att köpa i Sverige med.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats