Hanna Loffart

Cancer uppdatering

Jag ligger verkligen efter med att uppdatera här. Jag prioriterar tiden med familjen, det är helt enkelt så. Men samtidigt vill jag uppdatera här för att få ner allt som händer i print, för det är mycket (samtidigt som dagarna står stilla på ett vis.) Jag har samlat allt kring Emils cancertest under kategorin Cancer som du kommer till HÄR: https://fruloffart.vimedbarn.se/category/cancer/

I tisdags åkte Emil till onkologen i Eskilstuna för att få mer cellgifter. Det tog bara några timmar och vi hade honom hemma lagom till middagen. På kvällen fick han helt plötsligt feber och frossa, han stod i köket och tog disken och blev bara på några minuter dålig. Han gick och lade sig och tog två Alvedon, innan han insåg att han kanske ska ringa till onkologen och berätta det. Feber under cytostatikabehandling är inte alls bra nämligen. Men febern kom inte tillbaka sen när Alvedonen gått ur kroppen som tur var! Och tydligen kunde man få feber som biverkning från en av cellgifterna han fick.

Han är till sjukhuset här i stan måndag, onsdag och fredag varje vecka för att lämna blodprov. Och igår kväll ringde de från onkologen och sa att hans blodprover inte alls såg bra ut, de neutrofila värdena var alldeles för låga vilket betyder att han är väldigt infektionskänslig. Han känner sig dock pigg, men måste in och få antibiotika så fort han skulle få feber eller känna sig sjuk. Skönt att de har sån koll på honom!

Idag efter frukosten så såg jag att det kommit blod runt ingångshålet i hans piccolo-line, bara att ringa onkologen igen för att rådfråga. De i sin tur sa åt honom att åka upp till Akuten för att få den omlagd, annars har han en stående tid på måndagar på vårdcentralen för att lägga om den. Och eftersom han är så infektionskänslig så får han inte sitta i ett väntrum, men jag fick precis uppdatering att han fått komma in i ett eget rum direkt.

Och som om inte detta vore nog, så ringde han i chock när han satt i bilen på väg till akuten förut. Han hade kliat sig i huvudet och fått en massa hår i handen. Så ja, nu börjar han tappa håret. Han är inne på att raka av det kort, för att slippa just detta, att tappa tussar. Vi får se hur han känner sen. Jag kan tänka mig att det tar rätt hårt ändå, för plötsligt så kommer han ju se sjuk ut.

Det var lite av en uppdatering om cancern det. Mest för att ha det sparat i print, men också för att många undrar hur det går.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats