Hanna Loffart

Canceruppdatering

Jag tänkte göra en snabb liten uppdatering om Emils cancerresa, för jag inser att jag inte skrivit om det på en vecka. Mest för att ha kvar dokumentationen.

Förra tisdagen åkte han ju in enligt plan för att få cellgifter. Han var ju redan då svullen och hade utslag som jag skrev, samt ätit allergitabletter för det under helgen men att det inte blivit så mycket bättre.

Han fick sina cellgifter som han skulle under tisdagen, men jag såg på bilder han la upp att han svullnade mer och mer för varje bild. I onsdags morgon skickade han en bild på sig själv och Thiara kände inte igen honom alls. Han var så galet svullen, hans ögon syntes knappt och jag trodde att han lurade oss och lagt på något lustigt filter.

Men nej, han var så galet svullen. Man beslutade sig för att pausa cellgiftsbehandlingen och han fick därför inte de cellgifter som han skulle fått onsdag och torsdag förra veckan. Svullnaden gick ner med hjälp av kortison, men alla utslag är fortfarande kvar på hela kroppen. De behöll honom för observation till torsdagen innan han fick åka hem.

Idag är han tillbaka enligt plan för att fortsätta med sina cellgifter, svullnaden är helt borta men det är ingen skillnad på utslagen. Men alla prover såg bra ut och man beslutade för att ge de planerade cellgifterna idag i alla fall. De två omgångarna som han missade förra gången, ja dom missar han helt enkelt.

Det låter som att han får komma hem redan ikväll, och slipper sova kvar. Vi håller tummarna för det, samtidigt som jag tycker att det är skönt att han är där och de håller koll på honom.

På torsdag ska han sen på en PET-röntgen i Örebro för att se om Centern gått tillbaka, läkaren trodde att den skulle i princip ha försvunnit efter de här två omgångarna. Men i och med att man fick avbryta det förra veckan, så kanske det inte är det. Sen får man se hur man går vidare med behandlingen. Antingen enligt plan, eller så kommer han få mildare cellgifter under längre tid istället.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats