Hanna Loffart

Det där med adventskalender

Jag har sån himla längtan efter julen nu alltså! Barnen och Emil med kan jag säga. Vi är lika julgalna hela bunten.
Barnen har börjat diskutera adventskalender, om vilken sorts kalender de vill ha.
Och ni kan ju tro att jag blev aningens svettig när alla tre kläckte ur sig att de vill ha paketkalender!
Alltså – 3 x 24 paket att ordna med! Hur sjutton tar jag mig ur det här?

Det går ju inte, så mycket paket är ju helt galet att ordna med.
Förra året ville Thristan ha en chokladkalender och Thexas en godiskalender från Haribo.
Och till Thiara gjorde jag en paketkalender, mest för att jag tycker att det är skoj.
När killarna var mindre så hade de också paketkalender, som sedan övergick till Legokalender och nu godis.
Men ska jag alltså göra TRE paketkalendrar? Nej ni…

Men de verkade nog förstå hur mycket jobb och pengar det skulle bli om jag gjorde paketkalender till pojkarna med. “Du kan ju köpa billigt lego för kanske 149:- i varje paket bara” sa Thristan. Sen fick han räkna ihop vad 149:- x 48 paket till dom blev. Inte så billigt längre. Så jag tror nog att vi kom överens om att de får tex godiskalender igen, just för att de kan få dyrare julklapp då med. Måtte dom inte ta upp den här diskussionen igen. Då sa Thiara minsann att hon också vill ha godis, och jag som redan börjat med hennes paketkalender! Men där kom hon och jag överens om att hon kanske kan få små godisbitar i paketkalendern på lördagarna, och det köpte hon. Kan jag pusta ut nu?

Jag fnular lite på hur jag ska utforma hennes kalender i år? 2016 och 2017 såg den ut så här, kanske blir något liknande.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malinita

    Tipsar om Forskarfabrikens kalender – räcker med en för att ungarna får experimentera tillsammans! Då behöver en annan bara fundera på upphängningen/presentationen av kalendern 🙂

  2. Kristin

    Vi kör med fyra barn men de får paket var fjärde dag. De tycker det är nästan lika spännande för att kolla vad syskonet får! Så ett tips från mig!

  3. Sandra

    Tre paketkalendrar går! Galet, men det går! Jag gör det varje år till mina tjejer. Jag börjar långt i förväg, de får godiset på lördagarna, ibland är det aktiviteter som tex pepparkaksbak, badhuset eller korvgrillning i skogen. De får också saker de behöver och som jag ändå skulle köpt. Strumpor, hårsnoddar och fingervantar tex. Ibland får de ngn större grej ihop. Sen däremellan någon liten pryl eller pysselgrej som blir extra uppskattad. Men det tar ju några kvällar att slå in och fixa med. Men med tanke på hur uppskattat det är så är det värt det tycker jag. 😂

stats