Hanna Loffart

Egen pasta och pesto

lkväll gjorde Emil en så galet god pasta till oss.

Han fick en pastamaskin av mig för ett antal år sedan och nu var det längesen den kom till användning. Men så städade han ur skafferiet för lite sen och kom väl på att den stod där inne. Så idag gjorde han bandpasta med hjälp av Thiara, ni kan ju tro att hon var mallig sen. ”Det här är den godaste pastan jag har ätit, det är för att du och jag har gjort den pappa” sa hon. Jag gjorde en pesto på basilika och rucola till och sen räkor till det. Så enkelt och galet smarrigt! Ser fram emot matlådan imorgon!

Jag älskar att göra egen pesto, det är ju så himla smidigt och fort går det.
I denna hade jag:

1 kruka basilika
1 påse rucola (65 gram)
1 dl solrosfrön
1 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 dl rapsolja

Det är bara att kasta ner alltihop i en mixer och köra tills peston är slät. Jag gillar i och för sig när det blir lite bitar av solrosfröna i den med.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats