Hanna Loffart

Ett besök på Yasuragi

I helgen var ju jag och Emil äntligen till Yasuragi. Vi fick ett presentkort där från alla våra bästa vänner i bröllopspresent för två år sedan. Det har aldrig blivit av att vi utnyttjat det, så det hann gå ut i tid men jag fick förlänga det snällt nog. Och nu var det alltså dags att boka in oss för ett dygn där. För det första så blev det inget helt dygn, då det var såna enorma bilköer upp till Stockholm, så vi var inte där förrän strax efter 16.30. Och för det andra så var det så galet med folk på söndagen, att vi åkte därifrån lite tidigare. Men men, här kommer ett inlägg om Yasuragi.

Vi fick vårat rum och tog oss direkt ner till badanläggningen för att ens hinna med det under vår vistelse.

Så fin färg på väggarna och jag blev sugen på att måla om Thiaras rum… Dessa ständiga inredningstankar!

På sängen låg det kimonos som man skulle ha på sig under hela vistelsen. Man fick även badkläder (baddräkt och badshorts) samt badtofflor.
Nere i badet fick man inte fota, men fick inte ens ha telefoner. Och man fick inte prata. Bara viska.
Det var minst sagt en upplevelse. Emil är bättre på att anpassa sig så där.

Vi missade hela badintroduktionen, då vi kom så sent. Så upplevelsen i omklädningsrummet var minst sagt obehaglig och ångestladdad. Jag är enormt pryd och besöker inte badhus, har inte gjort det sedan mellanstadiet. Och att möta 30 nakna kvinnor, sittandes på pallar och gnida in sina kön och bröst i nån ritual gjorde mig minst sagt obekväm. Fånigt kanske, men sån är jag. Jag hade önskat att det fanns en vanlig dusch med draperi för ”fegisar” som mig. Jag fick låsa in mig på en toalett för att andas när ångesten kom. Sen, fort som fasen ut till bassängerna där Emil väntade. Sen gick det bättre. Det var massa pooler och bastu att välja mellan. Utomhuspoolen var min favorit och den enda som inte kliade och gav mig utslag (vattenallergi). Måste nog berott på att det var -2 i luften och väldigt varmt i poolen, skönt! Vill ha en sån hemma!

Det fanns så mycket mer aktiviteter att testa på som inte vi gjorde, dels för att det var lite ”märkliga” saker tex zonterapi, hot stone massage, yoga osv som inte är något för oss och så ingick inget i priset och det var hyskeligt dyrt. Men Emil testade de flesta poolerna och basturna i alla fall. Det fanns tex en sovbastu där man låg ner och sov! Jag hann med tre olika pooler innan min kropp sa ifrån och behövde torkas. Och vet ni, jag hittade en annan utgång så jag skippade hela omklädningsrumsgrejen och gick till rummet för att duscha. Mycket bättre, haha!

Sen var det dags för middag och den hade vi bokat i ala carten. Hade jag varit där själv så hade jag valt att sitta vid stekbordet, där kocken lagar maten direkt på bordet. Men Emil är inte förtjust i varken fisk eller skaldjur, och då fanns det en rätt i ala cart restaurangen som innehöll kött. Det hade vi kollat upp innan. Vi åt en 3-rätters som smakade bra. Personalen pratade engelska, så jag vet inte riktigt vad vi åt. Vi googlade under tiden. Jag älskar ju istället fisk och skaldjur och det var i huvudsak det som fanns på menyn, förutom vegetariskt och veganskt.

Jätteskoj att man satt och åt maten med dessa kimonos på sig också med bara underkläder under. Och lite märkligt att inte klä upp sig eller sminka sig när man ska gå på restaurang. Folk gick ju direkt från badet med blött hår.

Efter middagen så slog huvudvärken till igen (fick det på vägen upp, men lyckades mota bort den med migränmedicin) men nu kom den tillbaka, så det var bara att stoppa i sig medicin och hoppa i säng.

Dagen efter vaknade vi tidigt, utan huvudvärk! Tjohoo på den! Vi gick ner och åt frukost tidigt. En väldigt speciell frukost också. Lax, ris, groddar, misosoppa, energisallad och inlagd ingefära. Allt inspirerat av japansk kultur. Men det fanns bröd och kaffe också, men vi testade minsann det mesta. Skoj och väldigt gott!

Tanken var att bada efter frukosten igen, då jag mådde bättre än dagen innan.
Men det var SÅ mycket folk (extremt mycket!) att vi struntade i det.

Så ja, Yasuragi var sannerligen en speciell upplevelse kan man säga. Utanför min comfort zone big time när det kom till tvagningen, badandet osv. Och utanför Emils när det kom till maten. Så det är inget ställe som vi själva hade valt kanske, men just därför fick vi det nog i bröllopspresent. För att testa något annat, att komma bort tillsammans. Och det blev ju en hel del fnitter åt alla hälsomänniskor som var där. Så ja, en upplevelse!

Men för de pengarna som det faktiskt kostade, nästan 6000:- för en natt och då ingick badet samt en tre-rätters middag. Inga behandlingar eller aktiviteter. Det är hiskeliga pengar tycker jag.
Så summa summarum, skoj att vi fick det i present och kunde täcka upp den största kostnaden med presentkortet. Men jag åker nog inte tillbaka, för överskattat.
Då tyckte jag att Steam hotel i Västerås var både mysigare och bättre.

Men en annorlunda upplevelse som sagt som vi kommer skratta länge åt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Tack för bra recension! Vi passade på att boka under Black Friday och fick riktigt bra pris (nåja, jämförelsevis!) och bokade två nätter och en behandling till mig. Samt en middag på varje restaurang, hoppas vi blir nöjda med det. Eventuellt kanske vi smiter ifrån efter frukosten och går ett varv på Nacka Forum, men det återstår att se 🙂

  1. Hanna Loffart

   Men vad bra att kunna hitta erbjudande! Såg att det är betydligt billigare att åka i veckorna med!
   Kul att testa flera restauranger, vi va ju på ala carten som du såg, men väldigt gott där!
   Jag åt sashimi till förrätt, rekommenderas! Hoppas ni får det msyigt! Kram!

stats