Hanna Loffart

Fira bröllopsdag – Smögen

Alltså, jag har blivit så bortskämd i helgen så ni anar inte!

Jag fick ju bara veta att Thiara skulle sova hos sin farmor och farfar samt att jag själv skulle packa mig en övernattningsväska. Sagt och gjort, vi lämnade Thiara hos hennes farmor och farfar tidigt i lördags morse. Sen åkte vi. Vi åkte och åkte och åkte. Jag hade ingen susning om vart vi skulle. Jag var så himla kissnödig och hungrig där vi satt i bilen, men ville inte säga något och förstöra Emils plan. Och så tänkte jag hela tiden att ”nu borde vi snart vara framme.” Inte, i fem timmar åkte vi bil!

Slutdestination – Smögen på västkusten.

Alltså, den lättnaden att få gå på toaletten efter att jag hållt mig i tre timmar. Och att få MAT, herregud jag var helt skakis! Ingen mat, inget kaffe. Till råga på allt var det väldigt soligt och jag hade inga solglasögon eller tofs med mig (svettigt med långt hår) Jag bara väntade på den där migränattacken, men slapp det tack och lov! För efter kiss, mat, kaffe och en  båttur som svalkade så kändes livet på topp igen!

img_2703.jpg

img_2815.jpg

img_2816.jpg

img_2817.jpg

Vi bodde i Kungshamn och tog den korta båtturen över till Smögen.
Vi strosade runt där hela dagen. Emil roade sig med att titta på båtar och vattenskotrar och jag tittade på folk. Emils tjat om vattenskoter drog igång igen, jag valde att ignorera det för att inte förstöra den goda stämningen. Haha. Och på tal om folk, men det är något visst med båtfolk alltså. Det är svårt att sätta fingret på, men det är tydligt vilka som åker båt och inte. Speciellt på ett sånt där ställe. Lite ”Solsidan och Saltis” om ni förstår vad jag menar. Emils föräldrar har varit många gånger till Smögen så jag hade en bild utav hur det såg ut. Vilket inte alls stämde, haha. Så lustigt det är, det var betydligt mindre än jag trodde. Det var ju egentligen bara en liten hamnby. Men mysigt, absolut.

Vi kikade i lite hamnbutiker och på alla hus, tog en glass vid vattnet.

img_2818.jpg

img_2819.jpg

img_2820.jpg

img_2822.jpg

img_2821.jpg

img_2824.jpg

img_2844.jpg

img_2823.jpg

img_2825.jpg

img_2826.jpg

I en utav hamnbodarna så hade de fiskspa. Något som jag aldrig testat förut, men när Emil ville testa så var det bara att hänga på. En ganska äcklig och obehaglig upplevelse faktiskt, haha. Först så kittlades det något oerhört i några minuter, sen var det som att fötterna domnade bort och man kände inte så mycket (men när de där små fiskarna försökte borra ner sig mellan tårna på en, DÅ kändes det, fy sjutton vad det kittlades och var obehagligt.) Jag badar aldrig i sjöar, just pga vetskapen att det finns fiskar där, så det här var ju liksom utanför min comfortzon BIG TIME! I 15 minuter satt vi där, försökte tänka bort vad vi gjorde och inte titta ner. Efteråt var jag lite öm om fötterna, och på Emils fötter kände man faktiskt skillnad på att han var lite lenare.

img_2827.jpg

img_2843.jpg

img_2845.jpg

img_2846.jpg

Framåt kvällen och lite trötta i fötterna så åkte vi båten in till Kungshamn igen, tog bara några minuter att åka.
Vi fräschade till oss på hotellet och Emil hade med sig en flaska champagne hemifrån som vi skålade i.

img_2735.jpg

img_2828.jpg

Vi bodde på Hotell Kungshamn, ett litet men fint hotell.
Men sanslöst DYRT! Jag höll på att smälla av när Emil betalade.
3000:- för en natt, ja det må jag säga. Det är ”tur” att vi aldrig är ute på dejt annars, det här var vår tredje på sju år så då får det väl kosta, haha.

img_2811.jpg

img_2812.jpg

img_2813.jpg

img_2814.jpg

Och sen väntade lång middag, promenad längst med vattnet och sen jacuzzibad på natten.
Vi hade nämligen jacuzzi på terrassen utanför oss, så lyxigt!
Den där lilla detaljen om att packa med badkläder hade dock Emil glömt att säga till mig om, så han hade bara med till sig själv. Jag funderade på att göra ”en Mickan och Fredde i Solsidan” (när de badar jacuzzi nakna, men får sällskap av ett stort gäng ni vet) Men ändrade mig och badade i underkläder istället. Funkade ju det med. Då var det ganska kallt i luften, så det var riktigt skönt att kliva ner i 38-gradigt vatten. En sån måste vi införskaffa till vår trädgård!

img_2829.jpg

img_2831.jpg

img_2830.jpg

En supermysig kväll och jag sov så himla gott sen!
Dagen efter vaknade Emil galet tidigt, men låg vaken några timmar innan jag vaknade och vi gick ner och intog frukost innan hemresa. Det gick betydligt smidigare att åka hem, då vi åkte över Göteborg istället för småvägarna. Tacksam över att jag tog med åksjuketabletter, annars hade vi nog inte kommit så långt. Vi stannade till och uträttade lite ärenden i Linköping (fönsterbläcka, utebelysning och dynor till solsängarna) innan vi hämtade hem Thiara som hade haft det ”suuuuperbra men naknat oss”.

img_2748.jpg

En så himla mysig helg alltså, nästa år är det min tur att hitta på något skoj på vår bröllopsdag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats