Hanna Loffart

Första dagen hemma

Första dagen hemma på väldigt länge, det känns aningen märkligt ska medges.

I fredags jobbade jag nämligen min sista heldag på jobbet innan föräldraledigheten. Nu är jag sjukskriven på 50% tills vidare, och de 50% jag ska jobba kommer jag jobba hemifrån med att skriva rutiner för mitt jobb. Allt sitter i huvudet, ni vet? När jag är klar med allt jag vill/kan göra så får jag gå på 100% sjukskrivning fram tills dess att lillebror föds.

Jag hade egentligen tänkte jobba fram till påsk, men där har jag en klok make som är rädd om mig. Så nu är jag hemma. Barnen behöver inte vara på fritids, så imorse kunde jag lämna dem lagom tills skolan började och vi fick sova nästan en hel timme extra. Det behöver verkligen med tanke på att vi ställde om klockan till sommartid igår,


Lite från helgen då. Jag har verkligen varit trött i helgen, eller de senaste två veckorna egentligen. Varje dag har jag behövt sova en sväng, sådär som när man är alldeles nygravid. Jag har inte sovit någon middag i helgen, men har ändå haft så dåligt med energi.

I fredags åt jag lunch tillsammans med mina kollegor innan jag hämtade barnen när de slutade 13.30.
Åkte och köpte bullar (japp, vi skippade munkarna denna vecka) och for hem och fikade.

Tacos som alltid på fredagen och sen tv-mys. Thiara var trött och bad om att få lägga sig strax efter 20.00 (älskar att hon fortfarande säger till) Sen visade dom Solsidan-filmen på tv och Thexas satt uppe med oss och tittade, kanske ingen barnvänlig film direkt, men han förstod inte allt ändå. Både Thristan och Emil somnade ifrån oss, så det var riktigt mysigt att bara ligga i soffan och mysa med Thexas.

Thiara har lekt med grannen större delen av all vaken tid i helgen, de har verkligen så roligt ihop och leker väldigt bra.

Annars har vi donat lite hemma, sett över trädgården och allt som behöver göras i vår. Emil har varit till sopptippen och Thexas har köpt sig ett nytt fotbollsmål. Vi har invigt grillen för i år, grillad korv till lunch om Emil själv får välja. Och så har vi fått upp mörkläggningsgardinerna i uterummet, så man kan sitta där utan att kisa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats