Hanna Loffart

Från vår trädgård

Vilka varma, sköna dagar vi haft!

Jag har dock mest suttit inomhus med Thilox, åtminstone under tiden storbarnen varit i skolan. Tycker det är svårt med en bebis på sommaren, de andra tre är ju vinterbarn.

Något vi snabbt insåg (eller hade tänkt på innan såklart, men det blev viktigare nu) var att vi inte har någon som helst skugga i vår trädgård. Vi har en liten del på baksidan på eftermiddagen, men där finns inget mer än gräs. Ingenstans att sitta med en bebis. Men så hade vi en sån himla tur att Emils kompis skulle sälja sin markis, i helt rätt mått för vår altan på framsidan! Vi hade markis där förut, men den var varken bra eller snygg så den tog vi bort när vi bytte markiser på övervåningen och tyckte det var alldeles för dyrt att köpa ny dit ner. Det blev så himla bra! Den ger skuggaeftermiddagen, precis som vi önskade. Och skuggar även inomhus jag kan sitta i soffan och amma utan att få värmeslag.

Nästa år ska vi köpa en kappa likt de andra markiserna, men det va svindyrt så det får vänta.

Här ser ni också min nya rabatt som Emil har grävt till mig. Det ska dit ett litet buxbomklot framför de andra också, och så ska det täckas med vit sten. Men jag väntar lite och ser hur allt tar sig först.

Det har ju hänt mer på framsidan!

Emil har även gjort en cykelparkering! Jag har tjatat om det i flera år, men han har inte tyckt att det behövt. Men nu tror jag han tröttnade på att hjälpa barnen att släpa in/ut cyklar ur garaget varenda dag. Det här blev så bra! (Det sitter ribbor på vänster sida hela vägen ner, fotade visst innan det var klart)

Och mitt silverpäron som blev så angripet av löss förra året, har tagit sig riktigt bra! Det växer dock väldigt snett, vilket inte syns på bilden. Så nästa vår behöver jag nog klippa ner det ordentligt för att räta upp det. Runt trädet ska jag nog sätta tulpanlökar i höst, det vore väl fint?

Och så till sist har framsidan smyckats med avlånga krukor längst med husväggen. I mitten har jag satt ett gräs som ska bli riktigt högt och i de yttre sitter det just nu vit lavendel. Vet inte om de ska få sitta kvar, jag köpte det till en annan plantering men ändrade mig. Så någonstans var jag ju tvungen att stoppa ner dom.

Det börjar verkligen bli fint här hemma i vår trädgård! Nu ska Emil få bygga en lång odlingslåda till tomaterna också. I brist på växthus i år igen. Odlingslådan ska få löpa längst ner garageväggen på altanen, det blir så varmt där att vi ändå inte utnyttjar den ytan.

Virket ligger och väntar. Men färgen vi ska ha är slut överallt. Typiskt. Nya panelen på garaget sen vattenskadan är fortfarande bara grundmålad, tror min käre make tröttnade på det projektet. Kanske kan hjälpa honom att färdigställa det någon dag när lillebror sover.

Det var lite från vår trädgård det. Hämtade precis hit lite syrenkvistar som växer i skogen bakom vår tomt, doftar ljuvligt om det! Men snart har de blommat över tråkigt nog.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats