Hanna Loffart

Glukosbelastning

Igår var jag och gjorde en glukosbelastning. Jag får göra det för att jag får barn som är ”stora för sin ålder”. Alla barnen har vägt mellan 4.2 – 4.7 kg, så jag får helt enkelt stora barn. Men för att kunna utesluta graviditetsdiabetes (som kan ge stora barn) så får ag göra en glukosbelastning.

Jag gjorde det som sagt med Thilox också, och det gick som en dans. Men igår alltså. För det första så hade jag glömt bort att man skulle fasta innan, så jag åt smörgås och en kopp te vid 18-tiden, skulle fasta från 20 så jag hann inte äta något mer. Dålig förberedelse alltså.

På morgonen åkte jag hemifrån 7:30. Började med att ta 8 rör blod, för det gjorde jag inte på inskrivningen så då passade man på att ta allt nu. Gjorde inte alls ont, men jag blev alldeles kallsvettig, blev akut illamående och sen svimmade jag av 1 sekund när jag reste mig upp efteråt. Jag har aldrig svimmat förut, och det var så obehagligt.

Sen var det dags att dricka ”sockerdrickan” Jag har ju gjort det förut och därför hade jag med mig citronjuice att blanda i, inte äckligt alls och inga problem att få i sig. Sen var det bara att vänta två timmar.

Under tiden kom illamåendet i omgångar, googlade och läste att om man kräks så avbryter man det och får göra om allt en annan dag. Jag höll mig preciiis kan jag säga. Satt i fosterställning på golvet, kallsvettades med en kräkpåse i handen. Fy fasen alltså! Efter 2 timmar tog man ett nytt blodprov, bara ett rör som tur var. Men hon stack mig på samma ställe och det gjorde så jäkla ont. Trodde jag skulle svimma igen, men klarade mig. Fick ett store glas vatten innan jag gick, var väl troligtvis alldeles likblek.

Väl hemma så åt jag frukost, drack kaffe och vilade på soffan och efter någon timme kändes det redan bättre.

Min barnmorska ringde efter en liten stund och berättade att provsvaren såg jättebra ut. Sist fick jag inget svar utan fick fråga efter det själv efter en massa veckor. Så jag blev väldigt glad att hon ringde. Så ingen graviditetsdiabetes och alla andra värden var kalas, så skönt! Kommer troligen få göra en ny glukosbelastning runt vecka 30 också för att se hur kroppen mår då.

Och uppepå allt detta så fick jag svar att jag inte hade några cellförändringar sen jag tog cellprov under inskrivningssamtalet också. Värt att fira!

Men vilken pärs!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats