Hanna Loffart

Gratinerad sötpotatis – recept

Det här är inte, och kommer aldrig att bli, en matblogg.
Det är svårt när barnen helst av allt lever på köttbullar och pannkaka.

Men i förrgår kväll slog jag på stort och LAGADE mat.
Ordentlig mat (som pojkarna hade hatat, men de var ändå inte hemma)
Det blev så himla gott så jag måste tipsa om det!

Sötpotatisarna var ENORMA verkligen, tog nästan 1,5 timme i ugn att få de mjuka.

img_5707.jpg img_5708.jpg

Gratinerad sötpotatis.

Kasta in sötpotatisen i ugnen (200 grader) och låt de sköta sig själva tills de är klara.

Dela de på hälften och gröp ur potatisen. Blanda potatisen med en burk kikärtor (mosa ihop allt så det inte är klumpar) Philadelphia-ost (tog kanske 150 gram till två galet stora potatisar) persilja, salt och peppar. Blanda ihop till en röra och häll tillbaka det i sötpotatisens skal. Ha på chevreost och vanlig riven ost. In i ugnen igen tills de är varmt och osten smällt. Jag gjorde lax i ugn samtidigt och det blev bra tid.

Till det hade vi som sagt lax, sallad och en kall sås på creme fraiche/vitlös/öster.

Gotti gotti!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats