Hanna Loffart

Gravid med T4 – vecka 27

Hej vecka 28! Vad fort det går nu!

Idag har vi varit i Eskilstuna på specialistmödravården igen. Ultraljud för att kolla moderkakan stod på agendan. För fyra veckor sedan låg den 17 mm från livmoderhalsen och den måste vara minst 20 mm ifrån för att man ska kunna föda vaginalt.

Men vi åkte dit med en lugn känsla och visst hade jag rätt! Moderkakan kan inte flytta på sig, men i och med att magen har växt så har moderkakan ”töjts” uppåt och ligger nu 30 mm från livmoderhalsen. Vi slipper alltså kejsarsnitt och kan föda vaginalt! Vilken lättnad!

Vi blev även utskrivna från specialistmödravården och kommer nu bara gå på de vanliga kontrollerna här i stan. Det känns lite trist i och för sig så vi blivit så väl mottagna i Eskilstuna jämfört med här.

Vi fick dessutom ett nytt datum för beräknad födsel. Det fjärde datumet. Enligt dagens beräkning är vi i vecka 27+4 istället för 27+0 som sattes först och är det datum man räknar efter. Man gjorde även ett tillväxtultraljud som visade på att bebisen ligger på +3% i tillväxt. Men alla barnen har ju varit stora vid födsel (4.2 – 4.7 kg) så det var inte så förvånande. Så förmodligen kommer de där +3% bli betydligt mer framöver.

I måndags började min nya kollega dessutom, en vikarie för mig sen. Känns väldigt bra och skönt att kunna göra en schysst överlämning och gå dubbelt några månader.

Stolt storasyster provkör en av vagnarna. Som hon längtar efter en lillebror att köra runt på.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats