Hanna Loffart

Gravid med T4 – vecka 28

Vecka 29, nu går det utan känns det som. Eller, veckorna ser ungefär likadana ut kanske man kan säga. Det skiljer sig såklart från att vara gravid med första barnet och med fjärde. Just för att man har så mycket annat som upptar ens tid nu. För helt plötsligt är det onsdag igen och vi går in i en ny vecka. (Eller på lördagar enligt senaste beräkningen, men det ändrar man ju inte på)

Veckan har som sagt inte sett så mycket annorlunda ut. Jag var till barnmorskan igår och hade Thiara med mig. Jag var osäker på om man fick ha med barn, men det var så uppskattat så. Thiara är ju dessutom väldigt enkel så.

Hon fick vara med när jag tog blodprov, lite läskigt tyckte hon men även nyttigt att se att det varken är farligt eller gör ont. Häftigast var såklart att hon fick höra bebisens hjärtljud, det leendet alltså!

Alla värden såg bra ut, men jag har fortfarande socker i urinen, vilket inte går att förklara. Inget socker i blodet, så graviditetsdiabetes är det inte. Fick även veta att jag inte behöver göra en ny glukosbelastning om nån vecka, då alla prover ser så bra ut och man misstänker inte diabetes. Så skönt! Vi gjorde ju dessutom ett tillväxtultraljud i Eskilstuna förra veckan, så barnet är inte för stort heller.

Vi kommer däremot få göra ett nytt tillväxtultraljud här i stan i vecka 36 för att se hur stor han är, plus göra en bedömning inför igångsättning. Vi har absolut inte bestämt oss för det (eller, vi är inte helt eniga) så jag försöker att inte tänka på det än. Vi får se runt vecka 36-37 hur vi känner.

Veckans bula.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats