Hanna Loffart

Gravid med T4 – vecka 33

Jag har inte uppdaterat här inne på en hel vecka (förutom Måndagslistan och ett tidsinställt inlägg)
Men nu har alltså en till graviditetsvecka gått och vi är inne i vecka 34.

Så vad hände under vecka 33?

Jag har varit i Eskilstuna för att träffa en läkare pga foglosningen, Hon bände mig sönder och samman och det var längesen jag grät så mycket. Det här var i måndags och jag har fortfarande ont sedan dess. Det hade väl räckt att läsa i min journal om alla undersökningar man gjort? Men hon ville väl göra undersökning själv för att kunna göra en bedömning, men hon gick ut riktigt hårt direkt och jag vet inte om ja skrek av smärtan eller om det bara var tårar som forsade ner.

Hon konstaterade att jag lider av en ”extremt kraftig foglossning” och sjukskrev mig på 50%. Men – jag kan inte vara sjukskriven på 50% då min kollega är utomlands som jag är ersättare för. Så när hon är tillbaka så får läkaren gå in och ge mig 100% sjukskrivning om jag vill. Det är ca 1,5 vecka kvar om jag har tur, just nu försöker jag bita ihop men dagarna är kämpiga.

Jag har även misstänkt att jag har urinvägsinfektion (lätt att få som gravid och man känner det oftast inte förrän det börjat gå uppåt njurarna) Men testerna visade ingenting hos läkaren, så jag fick inget penicillin utskrivet. Konstigt, de brukar skriva ut det ändå för säkerhetsskull. Så jag går fortfarande runt och har ont och skvätter titt som tätt. Häller i mig tranbärsdryck som hjälper litegrann.

Och på tal om kiss, jag är uppe 1-3 gånger varje natt nu för att kissa, kan inte minnas att man blir så kissnödig om nätterna? Oftast somnar jag om rätt bra, det beror lite på foglossningen. Somnar jag inte om direkt så ligger jag ofta vaken ca 2 timmar.

Och på tal om sömn – jag är SÅ trött! Senaste veckan har jag sovit 1-2 timmar varje dag. Det går inte att hålla ögonen öppna! Jag har försökt att jobba hemifrån under eftermiddagen men ofta har jag somnat och fått jobb på kvällen/helgen. Helt sop slut är kroppen verkligen! Sådär trött som man är i början av en graviditet ni vet, så jobbigt! Dessutom har jag börjat snarka, vilket jag aldrig gjort förut. Jätteroligt tycker familjen som gör allt för att försöka filma det.

Ja, det var lite från veckan det. Jag mår inte helt toppen, försöker att ”isolera” mig hemma då jag känner mig så deppig. Den här smärtan och sömnbristen tar verkligen knäcken på mig, inte konstigt att man använder sömnbrist som ett tortyrredskap. Man blir ju helt koko.

VI har handlat lite Apoteksvaror som är bra att ha när lillebror kommer sen. Förkylningsgrejor, amningsinlägg, våtservetter och förlossningsbindor bla.

Och så ett helt lager med allergimedicin oh nässpray också, snart dags att börja preppa både Thristan och mig själv införallergisäsongen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats