Hanna Loffart

Gravid med T4 – vecka 35

Idag går vi in i vecka 36 (eller i lördags, beror på vem som räknar som ni vet)

Herregud, vecka 36! Nu känns det på riktigt! Fem veckor kvar till beräknad födsel, men bara tre veckor till igångsättning. Imorgon ska jag till barnmorskan på besök och prata mer om det. Förmodligen får vi tid för ett tillväxtultraljud då också.

Det känns bara spännande just nu! Emil är nog lite mer nervös tror jag, han börjar nog också förstå att det närmar sig. Jag har ju fött alla barn på natten, så varje natt jag vaknar och är kissnödig så tror jag vattnet ska gå, haha. Det kommer ju säkerligen bli något helt annat den här gången (om inte igångsättning dvs)

Corona-viruset härjar ju som vi alla vet. Än så länge har inte Region Sörmland kommit med några nya riktlinjer. Men även om de skulle det så känner jag mig trygg i att kanske behöva föda utan Emil om han skulle vara sjuk. Eller att pappan inte får stanna kvar på BB efteråt. Jag vet att jag klarar det själv även om sällskapet vore fint. Alternativet är ju tidig hemgång också. Jag tänker att det kommer reda sig när vi väl är där, det är ju som sagt många veckor kvar och just den delen skrämmer mig inte det minsta.

Bebisen är mellan 45-47 cm lång nu enligt våra appar, inte konstigt att det känns fullt i magen. Jag är sällan hungrig och kan bara äta små portioner. Jag sover fortfarandes om en kratta, är uppe på toaletten ungefär 2 ggr varje natt. Foglossningen är vidrig, det kändes bättre i helgen, men nu är det värre än någonsin. Inatt hade jag så ruskigt ont att en panikångestattack låg väldigt nära. Jag har ju gått ner och jobbar 50% sedan i måndags, och de 50% gör jag hemifrån, funkar än så länge bra. Jag får själv välja hur länge, sen har jag en 100% sjukskrivning som väntar på mig. Men jag har en del att göra färdigt i jobbet först.

Allt till bebisen är i princip klart. Vi har dock inte packat upp babyskyddet än, så det får bli helgens projekt för att se att det är helt och allt finns med. Min bästis skulle ha åkt till Ullared, men fick ställa in resan, så vi har lite smågrejer kvar att köpa själva som inte hon kan köpa nu. Men det är inget som är någon panik med.

Bilder från förra veckan (34+1)

Inga bristningar ännu, förutom en liiiten ljus över naveln pga en gammal piercing. Men den syns knappt.
Naveln har blivit lite mörkare, men inte ”ploppat” ut och inte heller fått någon mörk rand på magen.
Tror över lag att magen ser ut i princip som med de andra, även om jag är större i kroppen och väger betydligt mer från början den här gången. För att inte tala om fötter, ben, händer och bröst som är gigantiska och svullna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats