Hanna Loffart

Gravid med T4 – vecka 36

Så har vi traskat in i vecka 37, jag och Thårtan.

Krämporna är inte roliga, eller så är det just det de är? För oj, vad jag glömt bort hur motigt det är att vara gravid. Får nog upprätta en egen lista på det.

Jag jobbar fortfarande 50% hemifrån och är sjukskriven resterande 50%, får se hur länge jag har lust med det. Det är galet långtråkigt att vara hemma, så att jobba lite samtidigt passar mig bra. Och den här veckan har barnen påsklov så då är de faktiskt hemma med mig hela veckan. Men jag behöver sova en sväng på dagen varje dag, mest för att jag har så ont och det enda som hjälper är att ligga ner på sidan med två kuddar mellan benen.

Senaste barnmorskebesöket var i torsdags, dvs 6 dagar sen. D var det en barnmorskestudent med också, supergullig verkligen! Vi pratade igenom önskemål inför förlossningen bla. Vi kommer att bli beviljade en igångsättning pga snabba förlossningar, men kanske inte två veckor innan beräknad födsel som man tidigare sagt. Kanske bara en vecka innan, och med tanke på att det beräknade datumet är 4 dagar fel (man ändrar aldrig) så känns ju 3 dagar innan lite risky.

Så idag var jag och gjorde ett tillväxtultraljud för att se hur stor lillebror är. Man vill ju inte sätta igång en förlossning om han är för liten. Sist vi gjorde ett tillväxtultraljud låg han på 3%+ och idag låg han på 9%+ Inte alls mycket, då beräknas han väga 3815 gram vid fullgången födsel, ett litet barn för att vara mig som föder barn på mellan 4,2-4,7 kg. Men barnmorskan som gjorde ultraljudet sa att det inte är helt tillförlitligt utan bara en uppskattning, så nu vet jag inte riktigt varför jag var där ens? För att se så han inte var för liten antar jag? Räknar man så så har ju de andra barnen legat på nästan 30%+, så det här är ju ingenting. Men det återstår att se som sagt.

Men jag hade önskat att vi fått lite mer klarhet i det idag, men så var inte fallet. Nu har jag inte nästa tid min barnmorska förrän om två veckor, alltså samtidigt som en igångsättning skulle ha skett från början. Jag ska ta och maila henne och se om vi kan flytta tiden.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats