Hanna Loffart

Gravid med T4 -vecka 38

Hejdå vecka 38, hej vecka 39!
Hur galen känns inte den meningen? Nu är det ju faktiskt nära, tror inte jag känner mig mentalt där än ska erkännas.

Vi var ju så inställda på en igångsättning att veckorna egentligen inte spelat så stor roll, men nu när det inte blir någon igångsättning så blir det ju lite annat. Jag var hos barmorskan igår och fick förklara lite bättre varför vi inte får en igångsättning och jag köper helt deras argument nu. Pga Corona-vruset så har man dragit in på mycket inom förlossningsvården. De har inga KUB-test eller tidiga ultraljud, inga föräldrautbildningar, inga besök i vecka 20 och 28 som annars är standard, inga igångsättningar utan särskilda skäl och minskade kejsarsnitt. Vi går inte som ”särskilda skäl” då det är 6,5 år sedan Thiara föddes och att man efter 7 år räknas som förstagångsföderska, det behöver alltså inte alls gå lika fort tror dom. Men någon annat märkligt som uppkom var att det i journalen i Eskilstuna (där barnen är födda) står att Thiara är född i ambulansen och inte i bilen, vilket ju är fel. Vet inte hur det kunnat bli så?

Nåja, vi har slopat idén på igångsättning och har packat BB-väskan samt förberett med handdukar och filtar till bilen, utifall att.

Annars såg allt bra ut igår med bebisen. Fortfarande inte fixerad, men det behöver dom inte bli helt. Det är ruckbart med ”huvudet i skålen” så han ligger rätt för en förlossning i alla fall. Jag fick känslan av att barnmorskan trodde att det skulle bli en stor bebis i alla fall, då hon frågade hur långa de andra barnen varit och så sa hon ”han fyller ut helamagen.” Min magkänsla av tillväxtultraljudet som visade på en vikt av ca 3,8 kg vid födsel kanske stämmer alltså, jag tror han är betydligt större än så. Vi får se.

Jag har svullnat väldigt mycket den senaste veckan, två veckorna kanske. Lägger in mindre smickrande bilder så får ni se. Händerna är lika svullna och jag tappar saker jag håller i. Barnmorskan ville undersöka havandeskapsförgiftning, men blodtrycket såg bra ut och jag hade inte gått upp så mycket i vikt så det ska inte vara någon fara. Men svullnaden är hemsk alltså, jag kan inte minnas att det gör så ont? Jag kan knappt gå på fötterna. Och så lägger vi till foglossningen på det. Ni kan tro att jag vaggar fram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats