Hanna Loffart

I min trädgård

Alla dessa bilder låg bortglömda här i ett utkast. De är tagna den 8 augusti och enligt dom så är verkligen hösten på intåg.

Det har varit en riktig skitsommar för mina odlingar, man kan väl minst sagt säga. Känner mig lite bitter över det faktiskt. Nästa år så ska jag dels börja odla tidigare (hoppas på att ha ett växthus på plats då) och dels så ska jag köpa bättre jord. Icas jord är ju inte alls bra. Jag har dessutom fått små gröna “maskar” i den jorden, vilka har ätit upp allt som jag försöker så. För att inte tala om kvarterets katter. Borde de inte ha förstått att de inte är välkomna hos oss nu? Jag har odlat sallad i tre omgångar nu, utan att något kommer upp pga katterna som går och bajsar och sprätter i det.

Ja, ni ser ju hur tråkigt det ser ut:

Här har de där små gröna “larverna” ätit längst ner på sockerärtorna, några få ärtor har vi kunnat äta bara. Rabarberlandet har redan gått i vintervila. De sista stjälkarna tog vi till en paj när Thexas hade sitt café.

Något som växer på bra (kanske för bra) är tomaterna och zucchinin. Vi får mängder av zucchini! För att inte tala om tomatplantorna, de är alldeles för stora och ett enda trassel i pallkragen, men jag hoppas det ger lite tomater i alla fall. Tomaterna som står i krukor har fått minimalt med kärlek (inte ens omplanterade) men har gett helt okej med tomater ändå.

Luktärt, samma sak här. Satte alldeles för sent och har hittills bara gett en blomma.

Förra året satte jag två löjtnantshjärtan och de var superfina. Ena dog under vintern och den andra är helt gul. Jag ska ta bort den och sätta nåt annat här nästa år.

Och ni ser alla löv? Jäkla björk alltså! Den står precis över vår bod, vilket gör att björken har råffat åt sig allt vatten ur marken och gjort gräsmattan alldeles gul där. Och alla dessa löv som sagt…

Mina elefantgräs har dock växt på sig hyfsat bra, älskar höjden på dom!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Så trist med katterna! Mina egna gör samma sak hos oss. Ett tips på hur jag löst det är att köpa vanliga kompostgaller. Jag lägger de bara på kanten på lådan. De skymmer inte solen och salladen eller vad det nu är kan växa upp ändå. Min erfarenhet är att när lådan är full med plantor så går katterna inte i den.

  1. Hanna Loffart

   Jag får testa det till nästa år, tack för tipset. Har provat med att ha på kaffesump och det har fungerat bra, tills de vänjer sig. 😉

 2. Em

  Lägg armeringsjärn över pallkragarna så slipper du katterna. Dåligt år för många dels pga larver, löss, tvestjärtar som älskat detta år tyvärr..

stats