Hanna Loffart

Julafton

Julafton 2022.

Julstrumporna var fyllda som sig bör. Jag hade dock glömt att köpa nåt till Thuni, så ni kan ju tro att Thexas blev förvånad när Thuni fick en bok där i som HAN köpt i julklapp till henne. Jajaaa.

Tänk att tomten kunde hitta en stand-in med så kort varsel då han fick Corona.
Ja, det var bara för Emil att klä på sig munderingen för att lura de små barnen. De tre stora tror inte på tomten längre, men det tyckte det var roligt att spela med och lura Thiloc och Thuni. De var inte alls blyga, Thilox ropade ”hej tomten” och sprang själv för att öppna dörren åt honom. Sen dök han ner i tomtens säck och hjälpte till att dela ut julklapparna. Plus att han drog av tomten luvan. En kram till tomten och en gruppbild, nej men verkligen över förväntan!

Sen öppnade vi faktiskt lite mer julklappar. Barnen hade nämligen köpt till varandra, och för att undvika kaos på eftermiddagen när alla julklappar ska öppnas samtidigt, så delade vi upp det. Så bara vi i familjen öppnade julklappar, succe! Barnen hann se vad de köpt till varandra, och tacka för det. Jag själv fick bla disktrasor, flugsmällare, en klistermärkesbok och örhängen. En salig blandning, haha. Emil fick bla doftblock till toaletten, ingefärsshot, godis och julkalsonger av barnen. Mest plojgrejer som ni märker, skoj ju!

Den blev lite annorlunda än vi hade planerat för, men det är såna tider nu med många sjuka. Så 60% av gästerna uteblev och det blev bara Emils föräldrar som kom till oss och firade jul. Vi hade däremot mat som hade räckt till minst 15 personer, samma visa varje år. Men vi gillar så olika mat. Jag äter inte kött, Emil älskar kött. Thristan äter inget från julbordet (kanske en potatis om han måste) så han fick köpa en pizza kvällen innan som vi värmde till honom. Thexas åt pannkaksbollar som Emils mamma gjorde. Thiara äter det mesta, Thuni likaså. Thilox fick äta innan oss andra, sen sov de middag när vi andra åt.

Inte en enda bild fastnade dock Emils föräldrar på inser jag, tog förvånansvärt få bilder över lag faktiskt. Men det är så mörkt och tråkigt ute. All snö hann ju dessutom regna bort lagom till jul.

När vi hade ätit så åkte jag hem till min pappa som fått Corona, och lämnade mat till honom utanför dörren. Han skulle ha firat jul med oss annars.
Sen hem till Kalle Anka, det måste ju vara det tråkigaste på hela julafton? Men – det är en tradition som följs så det är bara att rätta sig i ledet och kolla. Thilox tyckte det var spännande. Själv låg jag och vilade på soffan med Thexas, han var inte heller så imponerad.

Efter Kalle var det dags för julklappar omgång 2. Nu fick barnen julklapparna av oss, av Emils föräldrar och av min pappa. Skönt att dela upp det.

Thuni var inte ett dugg intresserad, och Thilox var nöjd med en grej och sen var han arg tills han fick bygga ihop och leka med det. Thexas insåg att man kan öppna julklapparna i lugn och ro och faktiskt hinna se vad man får, han var så nöjd med alla saker och likaså Thiara. För att inte tala om Thristan, jag har väl aldrig fått så många kramar av honom som efter julklappsutdelningen. Kul att göra barnen glada och att allt planerande, inköp, inslagning, förvaring osv lönar sig.

Nej, men ni ser ju. Sämsta bilderna!

Efter att alla julklappar var upprivna så åt vi lite mer mat, innan Emils föräldrar åkte hemåt och de små barnen fick krypa till kojs.
Vi såg på julkonsert på tvn och gick och la oss tidigt. Jag hade fått ihop 3 timmars sömn natten innan så.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats