Hanna Loffart

Kan det vara svår reflux?

Gud, vad jag lider med vår lilla tjej. Det är så tydligt att hon inte mår bra.
Jag har ju ätit mjölkfritt en vecka nu, men tycker inte att det ger några resultat. Tvärtom, hon kräks ännu mer än hon har gjort innan!

Förut har hon kaskadspytt ungefär en gång i veckan, nu har hon gjort det 4 gånger på en vecka. Det går inte att förklara mängderna som kommer, allt blir plaskvått och man får duscha själv samt tvätta av henne. I helgen var mina föräldrar och syskon här när det hände, känns på ett sätt skönt att det hände när andra såg så man faktiskt förstår vilka mängder det är.

Jag ska ju äta mjölkfritt en månad ungefär (tre veckor och sedan introducera mjölk igen för att se om det gör någon skillnad) Men jag tror inte att det är där problemet ligger. Jag har sagt både till BVC och till läkaren på Barnmottagningen att jag tror hon har svår reflux. Det kommer man utreda mer oh kanske ge medicin mot efter att man provat det här med mjölkfritt.

Reflux är inget farligt, och alla barn har det mer eller mindre. Magmunnen som inte är fullt utvecklad och bebisar kräks därför ofta upp mat när de ätit. Inget konstigt med det. Men jag har haft fyra kräkbarn innan och det här är något helt annat.

Hon kan inte ligga ner utan att störas, gnäller och skriker. När hon kommer mer upprätt så går det bättre. Hon kräks alltid vid mat, men även lite när som helst. Skillnad på överskottsmaten och kaskadspyorna. Hon hulkar och sväljer, sura uppstötningar som hon är märkbart påverkar av. Det måste ju göra så fruktansvärt ont och vara obehagligt att ha denna reflux, inte konstigt att hon är så missnöjd. Stackaren har ju ont.

Vi tröstar oss med att det kommer att gå över, samtidigt som vi försöker hjälpa henne så gott vi kan. Inatt hade hon det riktigt jobbigt, till slut fick hon ligga på mig och sova, då gick det lite bättre. Sen i onsdags förra veckan har vi sovit 3 timmar per natt (en natt fick vi bara ihop 2 timmar) Det känns kan jag säga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats