Hanna Loffart

Kolikuppdatering

Vi försöker verkligen med allt för att underlätta Thilox kolik.

Han får som sagt Minifom och Sempers magdroppar. Har även slutat ge D-dropparna man fick på BVC då de är oljebaserade och kan ge ont i magen. Ska köpa de vattenbaserade istället. Vi masserar hans lilla mage och använder pysventil, som hjälper till att lätta på trycket.

Jag har även undvikit en hel del mat och inte druckit något kaffe. Men så läste jag att det man äter sällan spelar någon roll, att det bara är en myt. Vi får se.

Vi köpte även en Medela Calma flaska för att förhoppningsvis få igång amningen ordentligt. Det gjorde så stor skillnad på bara ett dygn! Flaskan är utformad på så sätt att den är trögare för barnet att dricka ur, mer likt sättet att suga på bröstet. Och det har funkat kalas då har tar bröstet mycket bättre nu och har jag fått ordentligt med mjölk! Jag är så himla glad för det, för fasen vilka jobbiga dagar det var där ett tag! Nu skulle vi nog kunna ta bort flaskan helt, men i och med att jag ska jobba lite i höst så får han lite ersättning då och då (ett mål på natten) för att han ändå ska kunna ta båda.

Jag har märkt en rätt stor skillnad på hans mage nu när amningen kommit igång. Bröstmjölk har nämligen en laserande effekt medans ersättning kan göra de tröja i magen. Plus att vi bytt ersättning från Baby semp till Nan sensitive.

Vi köpte även en ny Stokke stol med tillhörande babyinsats till honom. Allt för att han ska kunna sitta med vid matbordet vid våran höjd och kanske va lite nöjd. Funkar sådär, tror det blir bättre och bättre.

Förra veckan bökade han mest om dagarna, nu har det övergått till kvällar och nätter. På kvällarna skriker han helt otröstligt i perioder, för att sedan somna helt utmattad några minuter. Och sen börjar det om. I flera timmar. Vi tycker så synd om honom.

Jag har märkt att han är lugnare och sover bättre om dagarna om vi gör något. Om han får åka bil eller vagn tex. Så den här veckan har jag gått med honom i vagnen för att hämta barnen i skolan tex, då sover han så bra. Man får hitta små knep och vi lär ju fortfarande känna varandra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats