1. Koka 900 g potatis.
2. Raita: Riv 1/2 gurka grovt och krama ur vätskan. Blanda gurkan med 2,5 dl matyoghurt. Hacka blad av 1 kruka mynta och blanda ner i yoghurten. Smaka av med 1 tsk honung, salt och svartpeppar. Finriv skal (endast det gula) av 1 citron, blanda ner hälften i raitan och spara resten till potatissalladen.
3. Blanda ca 500 g nötfärs medsk 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad koriander, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till fyra biffar och stek i lite olja i en stekpanna.
4. Skär 1 äpple och 1/2 gurka i bitar. Strimla 1/2 knippe knipplök tunt.
5. Blanda varm nykokt potatis med 3 msk olja, äpple, gurka och lök. Smaka av med resten av citronskalet och pressa ner saften av halva citronen. Krydda med salt och svartpeppar.
6. Servera biffarna med potatissallad och indisk raita.
Hej,
Trevligt recept. Gå gärna in och kommentera Linas på min matkassesida med.
Mvh Erik
vad tycker du om linas matkasse? har aldrig testat, men hört mycket gott.
Hej gumman, ja vi har ju öppet ons, tor o fre. Så har du tid imorgon så är vi obokade mellan 12-13. Vore ju kul om man fick visa upp det LVIE 🙂
Kramkram