Hanna Loffart

Linas matkasse – Minestrone med riven pecorino

1. Skala och skär 250 g morötter och ca 250 g rotselleri i ca 1×1 cm stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.

2. Finhacka 1 gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs ca 500 g nötfärs tillsammans med löken.

3. Lägg ner rotfrukterna i grytan. Tillsätt 4 msk tomatpuré och 1/2 msk kinesisk soja. Späd med 13 dl vatten och lägg ner 2 tärningar kycklingbuljong. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka upp och låt soppan koka i ca 7 minuter.

4. Tillsätt 2,5 dl granarolopasta och låta koka ytterliggare ca 7-8 minuter tills pastan är klar. Häll ner 200 g gröna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av 1/2 kruka basilika och strö över.

5. Riv ca 100 g pecorino (ost, 1/2 pkt) grovt och lägg upp i en skål.

6. Servera minestronen toppad med pecorino.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats