1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Vänta med att koka pastan till punkt 4.
2. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.
3. Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterliggare ca 10 minuter.
4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisnin på förpackningen.
5. Riv ca 100 g pecorino (ost) och lägg upp i en skål. Lägg upp 150 g sockerärtor och 70 g rucolasallad.
6. Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven pecorino.
Vad roligt! Jag och M googlade just efter receptet på denna rätt och hittade den äntligen… hos dig! Kul med lite utbyte 🙂 Kram!
Det där matkassarna verkar supersmidigt. Det har inte kommit hit till Norge än och skulle det göra det skulle det väll vara hutlösa priser 😉