Hanna Loffart

Linas matkasse – Vitlöksmarinerad rostbiff med potatissallad.

1. Koka ca 900 g potatis

2. Blanda 1 dl olja med 1/2 dl kinesisk soja i en rymlig skål och pressa ner 3 vitlöksklyftor. Vispa ordentligt så att ingredienserna blandas väl. Vänd ca 400 g grillad rostbiff i marinaden. Lägg upp skivorna på ett fat och slå över lite av marinaden.

3. Blanda en dressing till potatissalladen på 4 msk olja, 2 msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Strimla 1/2 knippe knipplök. Dela 250 g körsbärstomater. Finhacka 1/2 kruka persilja.

5. Blanda samman dressingen med tomater, lök och persilja. Vnd försiktigt ner blandningen i den nykokta potatisen. Riv bladen från 1/2 krispsallad i mindre bitar, blanda med salladen eller servera separat.

6. Servera potatissalladen med den marinerade rostbiffen.

OBS! Det blir galet starkt med 3 vitlöksklyftor i enligt en vän till mig. Vi lyssnade på henne och tog enbart en klyfta – det var riktigt starkt det med. Så man får nog vara lite försiktig med den där vitlöken.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats