Hanna Loffart

Lite mer renovering – byte av luftvärmepump

Vet ni vad? Vi är i renoveringstankar igen!
Eller – det är vi väl ständigt kanske?
Men nu när nästintill hela insidan är klar, så ska vi ge oss på utsidan.
SOM jag längtat efter det! Jag tycker nämligen att vårat hus är riktigt fult!

Nästa år ska vi måla om huset, byta fönster, kanske byta markiser.
Men redan i år ska huset få sig ett litet skönhetslyft. Ytterdörren ska bytas (verkligen på tiden) och vi ska installera en ny luftvärmepump. Den vi har nu var trasig redan när vi flyttade in och slår av när det blir alltför kallt ute. Något som vi såklart vetat om och stört oss på varje vinter när man måste ut i snön för att starta om den. Men vi har inte prioriterat en ny – förrän nu!

för oss är det ett självklart val att sätta in en ny luftvärmepump. Det ger oss en jämn värme på nedervåning och mellanvåningen, så pass bra att vi inte har några element! Och på sommaren så har vi ACn igång när det är alltför varmt utomhus (och inomhus, haha) När vi flyttade in i huset så fick vi höra att vi absolut inte skulle ha ACn igång på sommaren, för det var så dyrt. Något som inte alls stämmer. För SÅ dyrt är det inte, det kanske är några hundralappar per säsong som det kostar oss extra, men då har vi en skön och behaglig temperatur också. Och för oss är det verkligen värt det!

Det som ska bli väldigt skönt är att vi också ska flytta på luftvärmepumpen, för just nu sitter den rätt på huset. Inte snyggt alls, då huset i sig är så platt och rakt. Så att flytta den till sidan av huset kommer bli så bra! Det är inte bara att göra allt det här själv har vi insett. Vi har läst på en massa om vad vi ska köpa och vad som passar oss bäst, på tex Polarpumpen. Sen måste man ha någon kunnig som monterar och installerar den också. Men det ska nog lösa sig.

Åh, vilket lyft för huset det kommer bli!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hannarunesdotter

      Jag är inte det minsta insatt hur Emil och montören tänkt montera den faktiskt. De kommer nog på något bra som passar där den ska stå. nu innan har den stått på väggstativ vilket jag tyckt varit jättebra.

stats