Hanna Loffart

Nu testar vi komjölksfritt

Igår var jag med Thuni till en läkare till barnmottagningen för att börja utreda hennes mage och kräkningar.

Vi fick träffa en jättebra läkare. Thuni har ju kolik, men de senaste veckorna har hon börjat va så missnöjd och dagarna också. Även om kvällarna är absolut sämst. Då skriker hon/är ledsen och missnöjd mellan 17-22/23 ungefär. Hon kommer aldrig riktigt till ro, sover sällan längre stunder och verkar ha ont. Dessutom så kräks hon massor, oftast ”bara” mycket överskottskräks när hon ätit. Men va en gång i veckan så kaskadkräks hon mängder där hon verkligen tömmer hela magen. Det är det man tror att hon gjorde i fredags, men att det var galla istället. Varför galla kan man inte svara på.

Så, i ett första försök att hjälpa henne med besvären så ska jag äta komjölksfritt i ungefär 4 veckor, sen ska jag introducera det igen och se om det blir någon skillnad. Och sen telefontid med läkaren igen. Hjälper det inte så kan hon kanske få medicin mot reflux (det som ger henne dessa kräkningar och förmodligen sura uppstötningar) men man vill testa det här först då många barn med kolik blir hjälpta av att mamman äter helt komjölksfritt.

Så nu håller jag på och lägger om kosten lite. Jag dricker aldrig mjölk, och äter nog över lag rätt lite mejeriprodukter. Jag har köpt smör till smörgås och margarin att steka och baka med. En början i alla fall. Har fått många tips på Instagram också.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats