Hanna Loffart

Ny cancerbehandling

Igår ringde Emils specialistläkare inom hans cancerområde med goda nyheter!

Förra veckan gjorde Emil en PET-röntgen för att se hur hans kropp har svarat på cytostatikabehandling han fått i två omgångar med BEACOPP-kurer. Andra kuren fick han dock inte hela dosen, då han fick komplikationer när han svullnade och fick utslag. Så jag var rejält nervös inför provsvaren, även om Emil hade en bra känsla.

Och han hade rätt! Alla cancerceller som han haft i sina lymfkörtlar har slocknat, det finns alltså inget aktivt längre! Det går alltså precis enligt plan! Så skönt besked!

Men – egentligen skulle man fortsatt ge två omgångar med BEACOPP till för att mota bort det sista och se till att det inte kommer tillbaka, men i och med att han reagerade som han gjorde på det sist så vågar man inte fortsätta. BEACOPP är nämligen den mest aggressiva behandlingen för att mota bort det snabbt och effektivt. Så istället kommer man nu att byta behandlingskur till AVD istället. Det är en betydligt mildare kur med tre olika cytostatika istället för 7 som det var med BEACOPP.

Han kommer dessutom inte behöva bli inlagd vilket han är otroligt glad för. Utan nu kommer han få cytostatika var 14:e dag och då är det bara över dagen. Han kommer få 4 kurer med det, så det blir 8 tillfällen och 4 månader framöver. Det blir en betydligt längre behandling än vad man tidigare planerat för, men huvudsaken är att hans kropp ska orka! Han kommer inte behöva åka till sjukhuset tre gånger per vecka för blodprov nu heller, utan det räcker med blodprov var 14:e dag och sen lägga om sin piccolo-line en gång i veckan som vanligt bara. Sån skillnad på sjukhusbesök!

Så nu kommer han att behandlas över hela sommaren, men vi håller tummarna för att han kan få må bra mellan behandlingarna.

Nya behandlingen startade redan idag och han to faktiskt bilen och åkte själv, vi får se vad han tycker om det. Man kan ju må fruktansvärt illa av cytostatika.

Igår firade vi de goda nyheterna med tårta!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats