Hanna Loffart

Packa BB-väskan

Vi har börjat packa väskan till förlossningen/BB här hemma nu.

Jag insåg förra veckan, när värkarna drog igång lite smått och vi gjorde oss klara för att åka in, att väskan behöver vara packad och klar innan. Emil är bra på mycket, men at tänka rationellt i stressiga situationer är inte hans starka sida. Han hade packat ner ett ombyte kläder till honom, kläderna (som jag i och för sig redan lagt fram) till lillebror, trosor och ett par mysbyxor till mig. Och fem handdukar.

Så, nu packas den ordentligt och står framme tills det är dags att åka.

Men vad behöver man ha med sig då?
Jag är ju egentligen fel person att fråga då jag inte kunnat använda något under själva förlossningen då det gått så fort, Men det jag fått tips om är en vattenflaska och lypsyl (lypsyl vet jag själv sen Thristan föddes, så torr om läpparna av lustgasen)

Och till BB har vi packat detta:

– Ombyte Emil (han har fått packa sitt själv, så det packar jag inte om)
– Ombyte till mig (mysbyxor, amningslinnen, tjocka lite längre koftor, underkläder, amnings-BH)
– Necessär med hygienartiklar (schampo, deo, tandborstar, borste, smink osv)
– Några blöjor till hemfärd, amningsinlägg, nappar, våtservetter, snuttisen som Thiara köpt.
– Ombyten till lillebror. 2 ombyten plus två pyjamasar, mössa, vantar utan tumme, tjockare tröja inför hemfärd.

Jag tror det är allt. Laddare till telefon samt nässpray åker med i farten sen.
Har ni tips på något vi missat?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats