Hanna Loffart

Pepparkaksrutor med glasyr och lingon

Julbaka, det kan ju vara bland det roligaste som finns. Men vi äter aldrig av det hemma. Varje år så får jag kasta mängder efter nyår.

Men nu skulle vi ju fira Thiara under 3 advent och vad passade då bättre än lite juligt adventsfika? Då var vi ju desto fler som kunde frossa i oss av godsakerna, och jag slipper kasta så mycket.

Jag gjorde bla den här smarriga pepparkaksrutorna med glasyr och lingon. Dra mig baklänges så goda! Det får nog bli dessa till julafton också.
Receptet kommer från Allas.

Recept pepparkaksrutor med krämig glasyr

ca 20 st
100 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
1½ dl filmjölk
1 dl lingon

Glasyr
100 g mjukt smör
150 g färskost, t ex philadelphiaost
2 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk pressad citronsaft

Garnering
lingon

Ugn 200 °

Gör så här
1. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret och filmjölken.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20×25 cm, med bakplåtspapper. Strö över lingonen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Bred glasyren på kakan. Skär i rutor. Garnera med lingon strax före servering.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats