Hanna Loffart

Saffranskakor med vit choklad och apelsin

Här kommer ett till tips på något smarrigt du kan baka till julen.
Dessa var så goda, kanske inte så snygga (jag lät den vita chokladen stå för länge så det gick inte att ringla ut den över kakorna. Därav det fula utseendet, men smaken – smarr!

Men kombinationen av saffran, vit choklad och apelsin – oh yes!

Saffranskakor med vit choklad & apelsin, 16 kakor:

Ingredienser:
1 msk ljus sirap
0.5 g saffran
120 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
Garnering:
50 g vit choklad
rivet skal av 1 apelsin

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 180°c grader över/undervärme. Klä två plåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2. Smält sirapen i micron eller i en liten kastrull på spisen och rör ihop med saffran, låt stå.
3. Vispa rumsvarmt smör med strösocker till en mjuk smet, använd gärna elvisp. Tillsätt ägget och sirapsblandningen, vispa ihop till en slät smet.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ihop med smörblandningen. Arbeta ihop en klibbig deg.
5. Dela degen i 16 delar och rulla alla delar till bollar. Lägg på plåtarna med jämna mellanrum och platta till en aning.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de blivit lite gyllenbruna i kanterna. Tag ut och låt svalna.
7. Smält den vita chokladen och ringa den över kakorna. Riv över lite apelsinskal och låt sedan kakorna svalna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats