Ikväll har jag haft pysseltjejerna här hos mig och i vanlig ordning så serveras det fika klockan 20.00 då. Inte en minut senare.
Jag fick upp ett recept från Jennysmatblogg på semmelkladdkaka. Var tvungen att testa även om jag kände mig aningen skeptisk.
Men alltså, dra mig baklänges så smarrigt det var!
Så lätt att göra, att ni måste testa denna!
Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Topping:
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter. Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker & på med den kalla mandeln.