Hanna Loffart

Skolavslutning

Idag har barnen haft skolavslutning. En dag som de längtat länge efter. Speciellt Thristan. Han slutade sexan och har riktigt längtat efter att få sluta på den skolan.

Så han slutade sexan, Thexas slutade trean och Thiara slutade förskoleklass. Thiara var alldeles pirrig imorse, spännande med sin första skolavslutning såklart. Trots att den blev betydligt mer annorlunda än tidigare r, inga föräldrar fick vara med och de hade bara avslutning klassvis. Tråkigt för alla, men till nästa år hoppas vi på att allt ska vara som vanligt igen.

Dagen blev dock inte alls som det var tänkt. Eller som jag hade tänkt den, rättare sagt. Thexas fick ett ordentligt utbrott på Ica parkeringen när vi skulle köpa fika. Det slutade med att vi alla grät. Thexas åkte till en kompis, lika bra där och då. Jag bröt ihop inför kompisens mamma som fick trösta mig. Sen har liksom hela dagen bara blivit hel fel med allt. Sura barn, skrikiga barn, maten var inte god osv. Gissar på att det är anspänningen hos alla barn som släpper.

De ska bli så jäkla skönt med lov nu! För min egen del också. Slippa höra något från skolan varje dag om att pojkarna inte sköter sig. Som mest hade vi 34 kontakter på en dag. Så nu blir det 9 veckor utan Ping pong. Och sen fortsätta kriga för barnens rätt i höst igen. Men då på en ny skola för Thristan och en ny klass och lärare för Thexas. De utreds även för sina tänkbara diagnoser, så det kommer ta mycket energi från oss då. Thexas för ADHD och Thristan för Asperger. Inte konstigt att de avskyr varandra?

Jag önskar bara att de kunde få lite beröm i skolan ibland, att vi alla kan få höra att något går bra. Thristan blir godkänt i 4 ämnen från sexan. Enligt mig säger det mer om skolan än om honom. De har inte kunnat hjälpa honom och inte kunnat anpassa skolformen efter honom, och det är jag så besviken över. Jag vill så gärna kunna säga att jag är stolt över pojkarna i skolan, den dagen kanske kommer? Men just sådana här skolavslutningsdagar blir det så tydligt att de har det svårt.

Så här fina var de imorse.

Vi fikade lite på förmiddagen. Thexas åkte till sin kompis efter sitt utbrott, lika bra då vi alla behövde det breaket. Efter någon timme kom han hem igen. Ångerfull och ledsen och sa förlåt. Min fina kille, men han har det så svårt.

Thristan kastade i sig fika på två minuter, så det blev jag och Thiara som fikade. I säkert en minut, sen vaknade Thilox och gallskrek så jag fick amma honom. Thiara fikade själv och jag fick dricka kallt kaffe när alla lämnat bordet sen. Dagen blev inte riktigt som det var tänkt nej.

Nu ska jag ta med Thilox och åka och dricka (Alkoholfritt idag) bubbel med bästisarna. Det behöver jag idag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Usch får ont i magen när jag läser det du skriver…att vissa ska behöva kämpa så mycket, så hårt. Påminn lärarna och rektorerna i höst om att barn inte är utan de blir i sitt sammanhang ❤️. Härligt att du vågar delar med dig. Och bra saker gör nog dina pojkar varje dag. Och det är ju under all kritik att skolan inte förmedlar även de bra saker till er och framförallt till barnen. Ha en härlig sommar och lycka till i höst!

stats