Hanna Loffart

Sovrutiner hos er?

Imorse vaknade jag faktiskt och kände mig utvilad!
Hur nu det kommer sig, eftersom Thristan har legat i våran säng sedan 02.30 efter en liten olycka i sin egen säng.
Jag brukar inte kunna sova alls med barnen i sängen, men inatt gick det så bra så.
Och det var faktiskt väldigt mysigt. Bara det inte blir till någon vana…

Jag förstår inte hur folk kan samsova med sina barn!
Det är väl en sak när de är bebisar eller när man ammar och är alldeles för trött för att springa upp 10 ggr om natten.

Vi har alltid haft samma rutiner när det gäller barnen och läggningen.

Välling/yoghurt, borsta tänder, pyjamas, läsa bok i sängen och sen somnar de. Alltid i sin egen säng.  Oftast runt 18.30-19.
Detta funkar fint för oss, och några andra alternativ har aldrig funnits.

Hur går läggningarna/sovrutinerna till i er familj?

Jag försökte ta lite kort på Thexas igår när han satt i badet och tvättade alla sina bilar (hans favoritsyssla just nu)
Och så bad jag honom se lite glad ut. Detta blev resultatet. Haha.

20121219-070149.jpg

20121219-070156.jpg

20121219-070202.jpg

20121219-070208.jpg

20121219-070214.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna - Mamma till Lowa & Wilton

  Ungefär samma rutiner som ni låter det som. Våra barn sover också i sina sängar, och vi lägger ner dom när de är vakna så de får somna själv, inga problem då vi gjort det sen de va bebisar (bortsett från när jag ammade för då hade vi spjälsängen bredvid våran säng).

  Tvättar sig/borstar tänder, pyjamas, välling (läsa bok för Lowa om hon vill) sen natta i sängen. Lowa sover hela natten och Wilton vaknar 1-2 ggr/natt då vill han ha välling och somnar om sen.

 2. Ida

  Olle sover alltid hos oss, byta blöja och sätta på pyjamas-borsta tänderna-välling i sängen vid 19-20-tiden. Juni sover i sin säng, borsta tänderna-på med nattis-läsa bok och sedan sova, tiden för detta varierar från 19-22…22-tiden är INTE ok, men det händer iaf.

 3. melindajohansson

  Vi myser i soffan med välling sen klockan 19 är det sängen som gäller för henne 🙂 jag klarar inte heller av att sova när hon ligger emellan mig och min sambo,

 4. Sandra

  Lea somnar alltid i sin säng mellan 19:30-20 och sover hela natten där. Någon enstaka gång(1-3 gånger /månad) kommer hon in till oss under natten, men det är mest om hon drömt någon mardröm. Sen om axel jobbar natt , som han gör 2 ggr i månaden så får hon ligga hos mig i söngen från början, men det är mest för att jag inte kan somna själv 😉 innan nattning läser jag saga och sjunger godnattsång.

 5. Riikka

  Fram tills för några dagar sen somnade hon intill oss i sängen eller soffan, sen la vi henne i sin säng för att sen komma till våran säng på natten (vi hämtar henne när hon vaknar.)

  Men det har blivit krångligare och krångligare att få henne att somna så vi bestämde oss för nya rutiner.

  Nu får hon mjölk med sig till sängen, vi säger god natt min skatt och sen går vi. Om hon blir ledsen går vi in och klappar henne en stund och sen går vi ut igen. Oftast somnar hon relativt fort (i jämnförelse med den timmen av skrik det brukar ta annars), och hon sover faktiskt bättre nu. Vaknar hon brukar hon ta nappen själv och gosa ner sig bland gosedjuren istället för att skrika för full hals om att vi ska komma och leta reda på nappen. Natten till idag var andra natten som hon sov i sin säng hela natten.

  Vi tar henne dock till våran säng om hon inte kommer till ro. Vi har inga problem med att samsova, jag är själv uppvuxen med att samsova med min mamma så för mig är det normalt och supermysigt. Jag sover precis lika bra med eller utan henne i sängen.

 6. Asta

  Borsta tänderna och ta på pyjamas efter Bollibompa. Sen hoppa ner i sängen och läsa bok (oftast fler än en), sen ska vi sjunga lite (nu ska vi bara sjunga på engelska) och sen somnar vi. Efter ett par timmar så blir Vilgot “kramsugen” och måste komma ut och lägga sig i mammas säng. Det är tur att jag har stor säng, säger jag bara. Känns ibland som om ungens ben blir längre på natten! De når ju överallt!!
  Hälsa alla pojkar där hemma, och God Jul på dig min fina!

stats