Hanna Loffart

Thexas börjar skriva

I helgen när Thexas skulle på kalas så tog han fram ett papper och började rita ett kort. Jag åkte iväg en sväng och när jag kom hem så visade han kortet han hade gjort. Där hade han skrivit ”Grattis på födelsedagen” helt själv. Han hade inte frågat Emil heller utan han hade bara ”lyssnat hur det lät i huvudet”. Så jäkla imponerande!

Idag ville han skriva upp saker som jag skulle handla i min telefon. Samma sak där, han satt och ljudade orden och sen skrev han. Det är ju inte rätt och riktigt, men det spelar ju ingen som helst roll! Det är så jäkla coolt att han är så intresserad och vill lära sig! Framåt och envis, precis som han alltid har varit!

Och nu jäklar har han nytta av det! Det är bara att hoppas att han tycker det är lika roligt att lära sig bokstäver när han börjar ettan sen, det är ju trots allt 1,5 år dit. Men jag vet att personalen både på hans dagis nu och i förskoleklassen sen är bra på att uppmuntra och låta barnen prova ändå. Idag kom hem tex hem med vad han kallade sin första ”matte-uppgift”. Det var tydligen ”bebisenkelt” enligt Thexas.

Men det är väl så, andra barnet har nog lättare att lära sig pga syskonen. Thristan läser och skriver ju ständigt nu, och Thexas vill ju inte vara sämre. Heja er, bästa ungarna!

img_9977.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats