Hanna Loffart

Thexas utredning, första dagen

Idag var jag och Thexas till Stockholm för första delen av hans utredning via Bup. Bup har inga tider, så vi får åka till Modigo i Stockholm för att göra utredningen.

Det är två delar. En heldag med psykolog och en kortare tid med läkare. Både Thristan och Thexas ska göra dessa utredningar, men där man misstänker helt olika diagnoser.

Men idag var det alltså dags för Thexas första dag. Aningen nervöst att åka till Stocholm så tidigt i och med att Thilox inte sover om nätterna. Men han sov faktiskt hyfsat bra inatt och jag var rätt pigg (nåja) när klockan ringde 6:30.

Det gick hyfsat bra att åka upp. Två felkörningar och det tog ca 2,5 timme. Och sen en halvtimme att leta parkering. Förstår inte hur folk med bil i Stockholm gör? Tåg kändes såklart inte som ett alternativ pga Corona.

Väl framme så var det helt tomt på Modigo förutom den kvinnliga läkaren som tog emot oss. Hon ställde frågor till Thexas, frågor som hon redan hade läst svaren på i sina papper. Sen kollade hon vikt, blodtryck och reflexer. Sen var det klart. 30 minuter senare satt vi i bilen igen.

Besöket kändes så onödigt! Thexas var på hälsokontroll i skolan i måndags och man tycker ju att man kanske kunde ha samarbetat där. Plus att jag har Thilox hemma. Men nu var Emil hemma med honom och det hade gått så bra. Det är första gången jag åker iväg från Thilox.

Så det var bara att åka hem sen igen. Inga felkörningar på vägen hem dock. Vi stannade, till Thexas stora lycka, på KFC för att äta på vägen hem. Han har pratat om det stället i flera år, men vi har aldrig råkat åka förbi något förrän nu.

Men nu var första delen avklarad.

På måndag ska jag tillbaka med Thristan som ska till psykologen då, då blir det heldag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats