Hanna Loffart

Thiaras besök hos tandläkaren – utskriven som traumapatient!

Ni vet ju vilka turer vi haft med Thiara och hennes uppslagna, och sedan utslagna framtand.
Jag läste igenom de tidigare inläggen och blev så ledsen, fy fan hur människor kan få behandla barn alltså.

HÄR kan ni läsa om när hon slog upp tanden under näsan, HÄR kan ni läsa om det första, vidriga, mötet hos Folktandvården i Katrineholm, HÄR kan ni läsa om specialisttandläkaren i Nyköping, HÄR kan ni läsa om infektionen hon fick, HÄR kan ni läsa om ett av återbesöken och HÄR kan ni läsa om när hon ramlade igen och slog ut tanden.

Nåja, det har varit många turer kring detta och det har varit allt annat än en rolig resa att göra med henne.
I förra veckan blev jag kontaktad från Specialisttandläkaren för att de ville boka en tid med Thiara.
Mest för att hon fyllt 5 år och att man då gör en rutinundersökning. Men i och med hennes tidigare trauma så ville de ha ner henne till specialisten igen, inte mig emot. De är så bra där! När jag berättade för Thiara att hon fått en tid till tandläkaren, så blev hon så ledsen. Och helt helgen så har hon varit lite deppig och börjat gråta titt som tätt när hon tänkt på det. Men jag har gått igenom väldigt detaljerat med henne om vad som ska hända. Att tandläkaren ville räkna hennes tänder, fråga hur ofta hon äter godis och kanske knacka lite på dom. Och så skulle hon ju få visa sina två tappade tänder! (Förutom den som är utslagen)

Och vet ni? Det gick hur bra som helst!

Jag jobbade, så Emil gick dit med henne. Men de kom och hälsade på mig på mitt jobb innan, jag jobbar nämligen i huset bredvid tandläkaren. Vi pratade lite om det och jag peppade henne allt jag bara kunde. Och hon nästan dansade ut från mitt kontor. Och när jag kom hem från jobbet så ville hon berätta allt för mig, med ett leende! Det hade gått så bra! Hon var väldigt blyg och hade velat sitta i Emils knä hela tiden. Men hon lät tandläkaren titta på tänderna, räkna dom osv utan problem. Det var dessutom samma tandläkare som vi fick åka och träffa i Nyköping när hon slagit upp tanden för 2,5 år sedan. Så hon kom ihåg Thiara och Emil sa att hon var så himla bra även denna gång.

Den utslagna tanden har inte tittat fram ännu och det kunde dröja några år till, då tandköttet ”bakat in” tanden så bra under den här tiden. Men Thiara anses nu kunna gå till vanliga Folktandvården om ett år och skrevs därför ut från Specialisttandvården och som traumapatient. Det är både en lättnad och med en klump i magen för min del. Jag hoppas så innerligt att hon får komma till en bra tandsköterska om ett år. Någon som kan handskas med barn som inte är helt bekväma med tandläkare eller med nya människor. Men att Thiara hade en bra upplevelse hos tandläkaren igår betyder så mycket verkligen!

Heja dig Thiara, så stolta vi är över dig. ♥

Gluggen, jag undrar hur hon kommer se ut med två framtänder sen? Det är ju halva hennes liv som hon saknat en framtand nu.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Är nyfiken på om den där elaka sköterskan någonsin bad om ursäkt eller om klinikchefen hjälpte/stöttade er på något sätt? Sjukt hur man kan behandla ett litet barn på sådant vis… 🙁

    1. Hanna Loffart

      Jag fick ett mail från klinikchefen som ville träffa oss med den sköterskan som behandlade oss så där. Vi tackade dock nej, då vi ansåg att skadan redan hade skett och vi var inte intresserade av att träffa henne igen. Vi anmälde det till Patientnämnden, men där vet jag faktiskt inte hur det landade sen då den handläggaren som jag hade kontakt med då gick i pension. Jag har inte heller tagit reda på det, då jag mest var ute efter att framföra synpunkter och klagomål och inte var ute efter tex ersättning. /Hanna

stats