Hanna Loffart

Thilox har gulsot

Det blev en kort vistelse hemma. Igår var vi nämligen tillbaka till Eskilstuna för att göra den rutinmässiga 48-timmars kontrollen. De visade det sig att kan är lite gul, dvs gulsot. Gränsen för att eventuellt behöva sola låg på 250 och han hade 254 enligt första mätningen. Då tog man ett blodprov för att se exakt, det skulle ta flera timmar att få svar på, så vi åkte hemåt igen. Barnmorskan ringde och sa att värdet låg på 286 och vi fick en ny tid idag på morgonen för att kolla upp honom.

Tidigt som sjutton dessutom. 8:45 i Eskilstuna. Jag sov knappt alls inatt. Somnade 00:30, ammade mellan 01:30-02:30 och sen upp och amma vid 04:45 igen. Vid 6 hade jag behövt gå upp så det var ingen idé att lägga sig igen. Väckte Thexas och Thiara och släppte av dom hos min mamma på vägen till sjukhuset.

Idag låg första värdet med maskinen på 303 och blodprovet 370-380. Gränsen för att behöva sola när man är över 60 timmar gammal är 350. Så det var bara att åka tillbaka till sjukhuset och bli inlagda. Vi hann dock inte lämna Eskilstuna denna gång och jag var beredd på att behöva stanna så jag hade packat med grejer för det. Emil fick inte stanna kvar så han fick åkte hem utan oss. Igen.

Så nu ligger lilla minimänniskan och solar i sin balja. Han skrek de första 2,5 timmarna men har nu varit lugn och sovit där i i ca 45 minuter. Han ska ligga där i och sola hela tiden förutom när han ammar. Och han ska ammas (och ges ersättning) minst var tredje timme. Vi får bli kvar över natten och imorgon bitti ska de ta nya prover på honom och jag hoppas vi får åka hem då. Jag sitter på en trästol bredvid honom, tror natten kommer bli jättejobbig.

Det känns inte så hemskt att va här själv dock. Tror det hade känts värre om jag inte fått vara själv på BB efter förlossningen redan. Nu känns det tryggt, personalen är så hjälpsamma.

Smarrig lunch har jag i alla fall fått i mig. Kyckling i mögelostsås, ljuvligt efter en hel graviditet utan mögelost ju!

Nu börjar det knorra lite här bredvid mig igen. Snart matdags och passa på att mysa järnet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats