Hanna Loffart

Thristan, gipsa om handen

I onsdags morse fick Thristan åka tillbaka till Akuten för att gipsa om handen. Svullnaden på hans hand hade nämligen gått ner på pass mycket att handen liksom ”glidit” ner i gipset. Här är bilder på hur det såg ut, tummen har ju nästan försvunnit helt och på baksidan av handen (eller inuti handen blir det ju?) har de missat att gipsa.

Väl på Akuten så behövde vi bara vänta en halvtimme den här gången. Och så hade vi sån tur med att min syster Frida jobbade, så hon tog emot Thristan och det kändes väldigt skönt sa han själv. Det var lite läskigt att ta bort gipset, de sågade och klippte bort det men det gjorde inte ont. Så det var nog bara lite obehagligt och ljudet var ”som en dammsugare” enligt honom. Jag stod bakom med rysningar, fy så obehagligt. Men det såg han inte att jag tyckte. Haha.

Sen på med ett nytt gips. Det här känns mycket nättare, det sitter lägre på handen och bättre kring tummen. Och är mycket slätare med. Men när de tagit bort det första gipset så fick han så ont. Det märks att handen fått vila i gipset och inte kunnat röra sig, för nu när de tog bort det så fick han jätteont. De gav honom Alvedon och skyndade sig på med nya gipset.

Efteråt var han betydligt nöjdare än i söndags när han var nygipsad. Han fick vara hemma från skolan under hela onsdagen (gipset ska härda i 24 timmar) och när vi åkte hem från Akuten var det fortfarande lite kladdigt. Nu hoppas vi på att slippa gipsa om det, han ska ha det fyra veckor till nu.

Så här snyggt blev gipset nu. Både knogar och tummen syns som de ska.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats