Hanna Loffart

Thuni 2 veckor

Idag började Emil jobba igen efter två veckor hemma med oss. Men han jobbar bara 50% månaden ut, då han fortfarande är sjukskriven resten. En mjukstart för oss alla.

Thuni blir ju dessutom två veckor idag! Tänk att två veckor i magen känns som en lång tid, men utanför magen så går tiden alldeles för fort!

Hon sover fortfarande mest, i princip hela dagarna. Sen är hon lite knölig och har svårt att komma till ro om kvällarna de senaste dagarna. Bajseriet börjar lugna sig, skrev jag att vi bytte runt 20 bajsblöjor på henne om dygnet första tiden? Hon fick utslag som nästan var som blåsor. Så nu försöker vi få bukt med det, men hon verkar inte ha ont av det skönt nog.

Hon tappade naveln efter 7 dagar och i söndags fick hon därmed ta sitt första bad. Det var skönt tyckte hon!

Hon sover bra om nätterna. Oftast somnar hon runt 22, vaknar vid 2 och 5 och äter och sen sover hon några timmar igen. Sånt här kan ju ändras snabbt dock. Men just nu funkar det bra.

Jag själv har läkt bra. Jag hade i och för sig inga problem med de nedre regionerna så att säga, knappt något avslag (tack hallonbladste!) och inte ont alls. Foglossningen kändes de första två-tre dagarna bara. Sen fick jag så fruktansvärt ont i ryggen, alltså galet ont! Förmodligen en enorm träningsvärk efter förlossningen, då värkarna kom så tätt att jag aldrig hann vila emellan. Ryggontet gjorde så ont att jag stundtals inte kunde lyfta mina ben, så jag åkte skidor här hemma på golvet kändes det som, då jag inte kunde lyfta fötterna. Som tur var så gav det sig på någon vecka, kände av det i helgen som var men inget mer sen dess. Hoppas det är borta nu! Men förutom detta så mår jag bra och njuter av att ha en liten bebis hos oss igen.

Vi försöker få henne att ta napp, det går sådär helt ärligt. Men det vore så skönt att kunna ta till det ibland.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats