Hanna Loffart

Uppdatering Thilox gulsot

Jag tänkte uppdatera lite om Thilox gulsot, för det är i princip det enda som vår dagar kretsar kring just nu.

Vi var inlagda ett dygn, han och jag, söndag till måndag. Det blev, som jag skrev och trodde, en väldigt jobbig natt. Han avskydde att ligga och sola i baljan och det var en riktig pärs att ligga inne alltså. Natten bestod av totalt 45 minuters sömn för min del, han kom inte alls till ro stackaren. Trots noll sömn så kändes det aldrig jobbigt för mig, jag var ju ändå tröts där för att hjälpa honom, så vi tog oss igenom natten.

Det syns dåligt på bilderna, men jag var helt rosig om ansiktet efter att ha suttit så nära hans solsäng så länge. Varmt och skönt dock.

Vid 8 på morgonen så tog de nytt blodprov på honom att se om gulsoten gått ner. Sen var det bar att vänta på provsvaren. Då minsann passad det herrn att sola, och han sov i baljan i nästan tre timmar. Jag själv försökte vila under tiden, men hade så fruktansvärt ont i kroppen efter att ha suttit på en hård stol i 24 timmar. Nyförlöst och extrem foglossing på det. Foglossningen blev värre än under graviditeten och jag grät av smärta när jag försökte ta mig i och ur sängen.

Vid 12 kom läkare in och sa att värdet hade sjunkit till 270-280 nånting har jag för mig. Gränsen för att behöva sola ligger på 350, så vi fick ok att åka hem. Med krav om nytt blodprov dagen efter för att följa upp det. Han hade även gått upp lite i vikt, så det gjorde också att jag fick väldigt myket beröm för den vakna natten som uppenbarligen gjort honom gott.

Emil hade känt på sig att vi skulle få åka hem, för när jag ringde honom och berättade så stod han redan på parkeringen utanför, alltså 6 mil hemifrån. Han skulle hämta barnen i skolan 13.30 så det var på håret att vi hann, sånt flyt!

Det var så skönt att komma hem, jag var helt likblek och så trött! Emil tog med sig Thiara och Thilox för en liten promenad så kunde jag sova 45 minuter.

Igår var vi till Kullbergska för blodprov igen. Då hade värdet gått UPP till 311 och vikten gått ner 50 gram. Inte bra. Stressen över att bli inlagda igen… Vi fick en ny tid för blodprov idag igen och barnmorskan som tog provet lät positiv. Men så ringde hon vid 15-tiden idag och sa att barnläkaren bestämt att vi måste åka in och sola igen då värdet gått upp till 342. Förvisso under gränsen på 350, men de tyckte att han gått upp för dåligt i vikt och värdet borde va lägre.

Jag bröt ihop. Nu skulle vi alltså bli inskrivna för tredje gången på sex dagar! Jag vet att det är för hans bästa osv, men just nu vill man bara vara hemma och läka och lära känna sin nya familjemedlem. Thiara blev lika ledsen hon, herregud vad hon grät. Vi såg till att hon fick sitta och mysa med honom en bra stund innan jag åkte iväg.

Den här gången valde jag att ha bilen själv. Det blir alldeles för mycket roddande imorgon annars, om vi väl får åka hem då. Barnen ska till/från skolan, min mamma fyller år och Emil ska hjälpa vänner att rulla gräs. Men det gick bra att åka, grät hela vägen. Kan inte riktigt säga varför, men att vara på sjukhus med sitt barn kanske är en orsak nog.

Nu har han solat sen 17.00. Han avskyr det lika mycket (om inte mer) som sist. Han gnyr, gråter och kommer inte till ro. Vi ska öka mängden ersättning också så han kan kissa/bajsa ur det överskott han har. Så nu ska jag sätta klockan varannan timme inatt för att amma och ge ersättning. Heja gärna på oss så vi får komma hem för gott nu.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Men att de inte har åtminstonde möjlighet att ge en skönare mjukare fotölj istället för ett trästol!! Kommer ju ihåg att det var en plåga bara man skulle äta i matsalen och försöka sitta de där stolarna…
    men hoppas det går bra för er!

stats