Hanna Loffart

Utredningar i Stockholm avklarade

Måndag och tisdag har spenderats i Stockholm med barnen för deras utredningar.

I måndags var jag och Thexas där, det skulle vara en heldag med tester hos en psykolog, så vi tog faktiskt tåget. Hur kul som helst tyckte Thexas, som åkt tåg väldigt få gånger i sitt liv. Dagen flöt på bra, vi åt så smarrig pizzalunch och lyckades taima ett bra tåg hem. Premiär med munskydd för oss, hade dock inte behövts då vi i princip var själva på bägge tågen.

I tisdags var det Thristan tur, till samma ställe. Men det var en läkartid efter lunch, så vi tog bilen upp. Betydligt smidigare och billigare. Tills vi skulle åka hem och hamnade i en lång bilkö pga olycka. Det var bara en halvtimme vi stod stilla dock, men jag var så trött. Thristan underhöll mig dock i bilen med rolig musik hela vägen hem.

Jag har fått flera frågor om varför vi gör utredningar i Stockholm. Det beror på att BUP i Nyköping (dit vi hör) har så ofantligt långa väntetider. Vi har väntat sen mars, så nästan ett år. Och i och med att BUP inte kunde hålla vårdgarantin, så blev vi skickade till konsult (förstå vad dyrt för BUP) och därför har vi fått åka till Stockholm istället för att vänta längre.

Men nu har vi varit där fyra vändor och är klara med det. Sen väntar videomöten bara och det verkar som att båda killarna kommer få diagnoser vilket kommer kunna hjälpa dom massor i skolan. Men ATT det ska behövas? Ja, det är en annan fråga det…

J

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats